Ingen mobildækning: Kan ikke engang ringe 112

Visse steder i Norddjurs og Syddjurs Kommune er mobildækningen så dårlig, at man ikke kan komme igennem til alarmcentralen

02:06

Peter Collet bor i Ålsrode syd for Grenaa, og han er godt træt af mobildækningen i området – eller manglen på samme.

- Vi oplever, at mobildækningen her i området er utrolig ringe. I 2016 burde vi stort set have dækning over det hele, men det har vi ikke. Noget bør gøres, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

TV 2 | ØSTJYLLAND fik tilladelse fra Østjyllands Politi til at foretage et testopkald til alarmcentralen på telefon 112. Både TV 2 | ØSTJYLLANDs journalist samt Peter Collet forsøgte sig, men ingen af dem havde held med at komme igennem til alarmcentralen. 

Læs også Kommunal mobilmast skal sikre linjen til yderområder

- Jeg kan frygte, at hvis der sker en ulykke ved vandet, har vi ikke mulighed for at komme i forbindelse med nogen, siger Peter Collet.

Norddjurs og Syddjurs Kommune har i løbet af efteråret lavet en måling på, hvordan mobildækningen ser ud, og den viser, at der flere steder på Djursland er store huller i dækningen. På baggrund af undersøgelsen vil kommunerne forhandle med teleselskaberne om at få flere master op.

- Ordentlig dækning er jo ligeså vigtig som mad og vand i dag. Hele vores samfund er bygget op på, at vi har en god mobildækning og en god digital infrastruktur, så det skal vi have styr på, det er et absolut ’must’, siger Claus Wistoft (V), borgmester i Syddjurs Kommune. 

Her kan du se mobildækningen i Syddjurs ud fra den nye undersøgelse:

 

Her kan du se mobildækningen i Norddjurs ud fra den nye undersøgelse: