Mor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser

Auning Skole skal spare 1,9 millioner kroner, og det har fået skolebestyrelsen til at nægte at godkende et nyt budget.

Trods løfter om det modsatte, står Auning Skole overfor at skulle spare 1,9 millioner kroner. 

Det bekymrer Rikke Christensen, der har sin ti-årige søn til at gå på skolen:

- Jeg er bange for, at Mathias kommer til at miste det, at han ikke får så meget ud af skoledagen, fordi han bliver urolig, siger Rikke Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg bliver frustreret og skuffet og irriteret over, når man har sagt, at der skal ro på skoleområdet i Norddjurs, men så er udmeldingen, at der bliver ikke ro, fortsætter hun.

I indslaget kan du se, hvad borgerne i Auning siger til besparelserne på den lokale skole.

Besparelsen på 1,9 millioner kroner vil skolebestyrelsen ikke acceptere, og derfor har den helt ekstraordinært nægtet at godkende budgettet.

Det siger formand for skolebestyrelsen Morten Kirkegaard Jensen til Lokalavisen Norddjurs:

"Det lyder så fint fra politisk side, at folkeskolen skal styrkes og være med til at gøre Norddjurs til et attraktivt sted at bo, men der er ingen sammenhæng mellem det, kommunen siger og det, kommunen gør," siger Morten Kirkegaard Jensen til avisen.

Ingen konsekvenser 

Det får dog umiddelbart ingen konsekvenser, at skolebestyrelsen nægter at godkende budgettet, forklarer forskningslektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch:

- Det her er en ren politisk markering af, at man ikke synes, det er rimeligt, og at man ikke mener, at det kan hænge sammen.

- Det der sker, når en skolebestyrelse melder ud på den her måde, er, at skolelederen må tage over og træffe beslutningerne. Så afleverer forældrene indflydelsen til skolelederen, og han er jo ansat af kommunen. Han kan ikke pludseligt begynde at bruge flere penge, end der er bevilget til skolen, siger Roger Buch til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom Norddjurs Kommune har fået flere penge via den nye kommunale udligningsreform, kan der være gode forklaringer på, hvorfor kommunen alligevel skal spare på skoler. Det forklarer forskningslektor Roger Buch her.DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier