Fremtidens pantautomat æder over 100 dåser i minuttet - se det her

I en brugs på Norddjurs har man netop indviet en milliondyr flaskeautomat, man bare kan hælde sin flasker og dåser i. TV2 ØSTJYLLAND var med på førstedagen.

Det er bare ikke sjovt at pante.

En efter en skal fedtede dåser og flasker fiskes op af posen og sirligt lægges ind i pantautomaten, der tilsyneladende kløjes i det for et godt ord.

Det er dog fortid nu i SuperBrugsen i Glesborg på Djursland.

For fredag kunne den lokale brugsuddeler, Andreas Bach, stolt indvie en ny flaskeautomat, der gør pantningen meget nemmere.

- Den tager mere end 100 flasker i minuttet, så der er ikke lang ventetid, og man skal ikke stå med fedtede fingre, siger Andreas Bach.

Satser mere end én million kroner

Han har valgt at satse mere end én million kroner på det nye system. Ikke fordi han forventer, den vil betale sig selv hjem, men fordi det kan lokke flere til hans butik.

- At investere i flaskepant er ikke noget, man bliver millionær af. Så lige det større kundeflow er vores ønske, men vi har også klart en ambition om at være mere bæredygtige, siger Andreas Bach.

Fredag var mange lokale mødt op til grillpølser og fadøl, og automaten blev både taget i brug og rost af de første brugere.

VIDEO: Se et tv-indslag og hør reaktionerne på den nye automat her:

Hvis man ligesom mange andre, er en af dem, der hader at få fedtede fingre og klistrede sko, når der skal pantes, så er der godt nyt. I hvert fald hvis man bor i nærheden af Glesborg på Djursland. Her har de nemlig fået en helt ny - og meget effektiv - flaskeautomat.