Danmarks nok mindste friskole går konkurs

En endelig afvisning på en mulig dispensation gør, at Djursland Lilleskole lukker ved udgangen af januar.

De kæmpede til det sidste, men forgæves.

- Der var forældremøde i sidste uge, og vi informerede alle om, at skolen går konkurs ved udgangen af måneden, siger bestyrelsesmedlem Kasper Vindbjerg fra Djursland Lilleskole.

Meldingen kommer efter, at skolen har kæmpet for at få en dispensation fra et minimumskrav på 32 elever for at få statstilskud.

Kasper Vindbjerg regner med selv at stå for hjemmeundervisning, inden hans datter kan begynde fysisk i en anden skole.
Kasper Vindbjerg regner med selv at stå for hjemmeundervisning, inden hans datter kan begynde fysisk i en anden skole.

- Det er sgu tungt. Vi har haft fløjlshandskerne på, ansøgt om dispensation i god tid, fået god respons det første stykke tid, men lige før målstregen vender det, og vi får afslag, siger Kasper Vindbjerg og fortsætter:

- Det er lidt frustrerende, at børne- og undervisningsministeren har magten til alene at tildele os en dispensation, fordi der er lavet en særlov, som åbner op for det, men vi har ikke fået chancen til at få ro og skaffe nye elever til næste skoleår.

Blandt andet er frie fagskoler og efterskoler blevet tildelt lignende dispensationer, men det er ikke sket på friskoleområdet. 

Corona umuliggjorde redningsplan

Djursland Lilleskole ligger i Homå ved Grenaa. Skolen har i et par år haft færre end 32 elever, men var i gang med en større omlægning, som skulle have reddet dens eksistens.

Djursland Lilleskole har fået færre elever på grund af corona, og det risikerer at tage livet af skolen. Indslaget er fra 23. december 2020.

Desværre faldt det sammen med coronaens komme, og derfor har det været stort set umuligt at få forældre til at komme og opleve skolen og tilvælge den, har skolen tidligere forklaret til TV2 ØSTJYLLAND.

- Som fri grundskole lever vi både af elever, der vælger at gå her allerede fra 0. klasse, men altså også i høj grad af elever, der vælger at skulle skifte skole senere i deres skoleforløb. Og det tror jeg ikke, der har været så meget af under coronapandemien, sagde skoleleder Kristina Holt d. 23. decemvber sidste år

Hverken Styrelsen for Undervisning og Kvalitet eller børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har dog vurderet, at det synspunkt kan ændre ved grundreglen om, at der går for få elever på skolen til at opretteholde statsstøtte til skolen.  

Fra en digital hjemmerundervisning til en anden

Derfor har Djursland Lilleskole for få elever til at kunne opretholde et statstilskud, står der i den endelige afgørelse sendt fra styrelsen til skolen 12. januar.

Det kan være sidste gang, at bolden har trillet foran Djursland Lilleskole.
Det kan være sidste gang, at bolden har trillet foran Djursland Lilleskole.

Nu skal forældrene til at finde ud af, hvad der skal ske til februar.

- Børnene skal skifte skole, mens alle elever er hjemsendt, så det bliver en vanskelig situation, siger Kasper Vindbjerg fra skolens bestyrelse.

Lige nu går der 29 elever på Djursland Lilleskole. Eleverne skal nu finde en anden skole at gå på. 

Mest læste

Mere fra Norddjurs

lyntest Falck corona test

Falck åbner nyt testcenter: Flere er på vej

Thomas Krysiza

play Kommune trækker i land: Vil alligevel ikke tage døgnhjælp fra Thomas

Vaccine

Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.

Ilva Lars Larsen møbler møbelkæde kæde butik logo IDdesign

Store butikker skal sikre 250 kvadratmeter til hver kunde

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning