Besparelser i Norddjurs Kommune: - Det har været et alvorligt møde

Tirsdag aften var der møde i Voksen- og Plejeudvalget i Norddjurs Kommune. Her var besparelser på dagsordenen

03:31

VIDEO: Efter udvalgsmødet tirsdag aften var Lars Møller i TV2 ØSTJYLLANDs studie.

Tirsdag aften var der møde i forskellige udvalg i Norddjurs Kommune. Her skulle det besluttes, hvilke områder, der rammes af besparelser.

Voksen- og plejeudvalget er en af dem, der skal svinge sparekniven i forbindelse med de store besparelser i kommunen.

Læs også Kommune i chok: Skal spare 460 millioner kroner

- Det har været et alvorligt møde. Heldigvis i en god tone blandt udvalgets medlemmer. Alle har taget det her meget alvorligt. Vi skal have styr på vores eget budget i Voksen- og Plejeudvalget. Vi skulle finde 6,9 millioner, ud af et budget på små 700 millioner, og det gør man ikke bare lige, siger formand for Voksen- og Plejeudvalget Lars Møller (S).

Norddjurs Kommune skal spare 115 millioner kroner om året de næste fire år. Hvis ikke det sker, bliver kommunen sat under administration.

Sparekatalog med 13 forslag

Udvalget havde i sommeren sendt et sparekatalog med 13 forslag til høring. Heriblandt var både et varmtvandsbassin på Hedebo Centeret i Grenaa, og en indskrænkning af klippekortsordningen til debat.

Læs også Byrådspolitiker om budgetkaos: Har råbt op længe

- Et flertal har besluttet at lukke varmtvandsbassinet på Hedebo, der er alternative muligheder, men det kommer til at berøre en hel del borgere, og det er vi godt klar over. Vi kigger også på klippekortsordningen, den fjerner vi ikke totalt, men der bliver ændret på den. Ledsagerordningen har vi gjort besparelserne lidt mindre på, på ferieordningen har vi gjort den lidt mindre, siger Lars Møller. 

Udvalget blev tirsdag aften enige om, at indstille i alt 11 af de 13 forslag til gennemførsel i oprindelig eller ændret form.

Debat om varmtvandsbassin

De fleste af forslagene blev vedtaget af et enigt byråd, men blandt andet lukningen af varmtvandsbassinet gav debat i udvalget.

Et flertal bestående af Lars Møller (S), Karoline Bergkvist (S) og Rikke Albæk Jørgensen endte dog med at stemme for lukningen. 

01:23

VIDEO: Benny Andersen er en af dem, der bruger varmtvandsbassinet. Han er ked af, at det nu står til lukning.

Luk video