Strøm til letbanen afbrudt på grund af brand

Strømmen til letbanen i Aarhus var onsdag morgen afbrudt på grund af en brand i et teknikhus ved Østbanetorvet.

Opdateret kl. 10.28: Lidt over kl. 10 kom der igen strøm til Letbanen, og det forventes, at togene kører med normal drift igen kl. 11. Inden da køres der med forsinkelser, fordi togene måtte køre ind til nærmeste station under nedbruddet.

Her til morgen udbrød der brand i et teknikhus - også kaldet signalhytte, ved Østbanetorvet i Aarhus. 

- For at slukke den er vi nødt til at lukke for strømmen, som påvirker Aarhus H og Universitetsparken, hvor vi ikke kan køre, fortalte kommunikationschef i Aarhus Letbane, Jens Velling, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har siden bekræftet, at strømmen er tilbage, og der forventes normalt drift igen fra omkring kl. 11.

Brand i et teknikhus har betydet, at man har måtte slukke strømmen til dele af letbanen i Aarhus.
Brand i et teknikhus har betydet, at man har måtte slukke strømmen til dele af letbanen i Aarhus. Foto: Google Street View

Signalhuset tilhører BaneDanmark, men nedbruddet påvirkede strømmen til letbanen. 

- Vi kan stadig køre fra Ringgaden og ud til Lisbjerg og fra Aarhus H og til Odder. Det er det centrale Aarhus, der er berørt, sagde Jens Velling.

Snart færdige med slukning

Østjyllands Brandvæsen forventede tidligere, at de var færdige med efterslukning omkring kl. 10.

- Det er i en bygning med eltavler og strømledninger, at en backupstation med batterier er brudt i brand. Vi har fået styr på branden nu, men måtte slukke for strømmen til letbanen for at fylde vand på, sagde indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, Johnny Damgård, til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Så snart vi er helt færdige, får Aarhus Letbane besked, og så kan strømmen tændes igen.

Johnny Damgård, indsatsleder Østjyllands Brandvæsen

Bygningen står ved Østbanetorvet, hvor letbanetogene endnu ikke kører forbi. Men strømkablerne er koblet sammen på en måde, som gør, at det altså alligevel var nødvendigt for brandfolkene at tage strømmen til letbanen i det centrale Aarhus. 

Ifølge Johnny Damgård er der en respektafstand til elkablerne, der skal overholdes, når der sprøjtes med vand. Den kunne brandfolkene i dag ikke overholde, og derfor måtte man tage strømmen.