PostNord åbner 500 nye udleveringssteder i hele landet

PostNord vil have en større bid af markedet for nethandel og åbner derfor nye udleveringssteder i hele landet. 119 af dem kommer i Region Midtjylland.

Det skal være lettere for danskerne at hente pakker fra PostNord. Derfor åbner der 500 nye udleveringssteder i 2019. Foto: PostNord

PostNord vil i løbet af 2019 åbne 500 nye steder rundt i landet, hvor man kan hente og sende pakker.

Det oplyser postselskabet i en pressemeddelelse. Der er tale om pakkeudleveringer i butikker.

Danskerne efterspørger valgfrihed og fleksibilitet, når de skal have leveret deres pakker, og vi ser en tendens til, at flere og flere vælger at få pakkerne leveret direkte på et udleveringssted.

Peter Kjær Jensen, adm. direktør i PostNord Danmark

- Vi styrker vores netværk i hele landet og gør det endnu lettere for danskerne at hente deres pakker, siger Peter Kjær Jensen, administrerende direktør i PostNord Danmark.

- I øjeblikket står vi midt i en hård kamp om pakkerne fra nethandlen, og den skal vi blandt andet vinde på at have Danmarks bedste og mest tilgængelige udleveringsnetværk, siger han i en pressemeddelelse.

119 i Region Midtjylland

Der kommer 161 nye udleveringssteder i Region Hovedstaden, 119 i Region Midtjylland, 106 i Region Syddanmark, 65 i Region Nordjylland og 62 i Region Sjælland.

De første nye bliver åbnet i løbet af februar, og det fortsætter frem til november.

Læs også Blodprøver fra Samsø forsvandt: Nu bliver de sporet

- Danskerne efterspørger valgfrihed og fleksibilitet, når de skal have leveret deres pakker, og vi ser en tendens til, at flere og flere vælger at få pakkerne leveret direkte på et udleveringssted.

- Med Danmarks største netværk af udleveringssteder bliver vi samtidig en endnu mere attraktiv distributør for endnu flere netbutikker i ind- og udland, siger Peter Kjær Jensen.

Der er run på ind- og udlevering af pakker gennem PostNord.  Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Får 2000 i hele landet

Når de 500 udleveringssteder er på plads, vil PostNord samlet have 2000 i hele landet.

PostNord har gennem de seneste år været i økonomisk krise. Et massivt fald i antallet af sendte breve har gjort et markant indhug i forretningen.

Læs også Dansk Supermarked angriber Postnord

Postselskabet, der er ejet af den danske og svenske stat, er derfor i gang med en omfattende sparerunde, hvor det skiller sig af med 3500-4000 ansatte.

En stor del er tjenestemænd og har derfor ret til tre års løn, hvilket har betydet, at den danske stat har været nødsaget til at tilføre 1,2 milliarder kroner.

Åbnede to nye posthuse

I Aarhus er der allerede for nylig åbnet to nye posthuse. I slutningen af 2018 åbnede PostNord nye udleveringssteder i Dagli' Brugsen i Skødstrup og i Føtex i Ceres Byen i Aarhus.

Så nu er der i alt 40 i Danmarks næststørste by. Og ligesom årsagen til den kommende ekspansion er det også i Aarhus på grund af den stigende nethandel, at der for nylig kom to nye posthuse.

02:02

VIDEO: Den stigende handel på internettet fik PostNord til at åbne to nye posthuse i Aarhus i slutningen af 2018.

Luk video

- Vi er inde i en rivende udvikling, nethandlen eksploderer jo. Vi vil gerne være med fremme, så kunderne har flere muligheder for at komme og hente deres pakker, sagde distriktschef i PostNord, Lene Torstensson, i oktober til TV2 ØSTJYLLAND.

En af de kunder, som er årsag til de nye udleveringssteder, er Carl-Magnus Christiansen fra Skødstrup, som vi talte med i oktober.

Carl-Magnus bestiller minimum én pakke på nettet om ugen.

Samlingspunkt i lokalsamfund

- Jeg vil gerne have min pakke hurtigt og billigt, sagde Carl-Magnus Christiansen, som minimum én gang om ugen bestiller en ny pakke.

For brugsuddeleren i Skødstrup lød det sidste år, at det bliver en fordel, at PostNord nu også åbner for pakkepost, hvor man her tidligere kun havde GLS. Jo flere pakkeudbydere, jo flere kunder.

Læs også GLS pakker nye jobs ud i Horsens: - Der er gang i kedlerne

- Det er klart, det giver flere kunder, det giver en øget aktivitet i og omkring butikken, sagde Per Juul Hermansen fra, Dagli´ Brugsen i Skødstrup.

Samtidig gør det også noget for positionen i lokalsamfundet, fortalte han:

- For lokalsamfundet er vi også samlingspunkt, da vi tager de ting ind, som før var spredt rundt omkring.

Brugsen vil gerne være samlingspunkt for pakkepost i lokalområdet.