Byråd diskuterer Letbane-firmas mulige mafiarelation

Et af firmaerne, der var med til at bygge Letbanens etape 1, er angiveligt relateret til den italienske mafia. Sagen diskuteres i byrådet onsdag

På baggrund af et beslutningsforslag fra Enhedslisten diskuteres et letbane-firmas mulige relation til mafiaen i Aarhus byråd onsdag. Genrefoto. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Mafiaen er på dagsordenen, når byrådet i Aarhus mødes onsdag. Det skyldes, at Enhedslistens Peter Hegner Bonfils påstår, at der findes dokumentation for, at et af firmaerne involveret i anlæggelsen af Letbanens etape 1 er relateret til den italienske mafia. 

Læs også Letbanedirektør vil have undersøgt mafiaforbindelser

Mistanken om, at et af firmaerne har en finger med i spillet hos mafiaen, kom frem i september sidste år. Det var dog uvist, om der var hold i beskyldningerne, og Letbane-direktør Claus Moshøj udtalte derfor til TV2 ØSTJYLLAND, at han ville have mafiaforbindelserne undersøgt. 

Peter Hegner Bonfils mener nu, at der er tilstrækkelig dokumentation for forbindelserne. 

Udklip fra Enhedslistens beslutningsforslag, der diskuteres onsdag

-  Det er nu et faktum, efter at en dommer i Italien har kendt for ret, at et af firmaerne, der har arbejdet på letbanens etape 1, er mafiaforbundet, skriver han i sit beslutningsforslag, som er på dagsordenen onsdag. 

Enhedslistens beslutningsforslag går på, at byrådet udviser modstand mod italiensk organiseret kriminalitet og samtidig strammer op i forhold til arbejdsforholdene under større anlægsprojekter. 

Letbanen åbner lørdag den 23. september.