Bil sad fast i letbane-jorden og måtte trækkes fri

En bilist kørte tirsdag aften ind på letbanesporerne langs Randersvej i Aarhus og kunne ikke komme fri igen

00:43

Der måtte tirsdag aften tilkaldes forstærkning, da en bilist havde forvildet sig ud på letbanens spor og var kørt fast i jorden ved sporerne, der løber langs Randersvej i Aarhus.

Jorden, der er meget blød, gjorde, at bilisten ikke kunne køre væk og derfor måtte trækkes fri for igen at gøre plads til de letbane-tog, der testkører på strækningen, inden de til december formentlig begynder at køre med passagerer.

Læs også Togleverandør rejser krav mod letbane for kontraktbrud

- Det er nemt at sidde fast og synke lidt ned, da det er nylagt jord blandet med sand, siger Jens Velling, kommunikationschef hos Aarhus Letbane.

Det hele foregik helt udramatisk, og det er uvist, hvorfor bilisten havnede på letbanens spor. Ingen personer kom til skade, ligesom der heller ikke skete materielle skader.

Læs også Busselskab tager chancen: Køreplan tilpasses nu efter letbanen

Jens Velling fortæller, at letbanen har et beredskab, der kan tage sig af sådanne situationer, men at det ikke blev benyttet, da letbane-togene jo som bekendt fortsat testkører uden passagerer, hvorfor det ikke hastede med at få bilen flyttet væk.

Aarhus Letbane skulle have åbnet for passagerer tilbage i september på strækningen i Aarhus, men åbningsfesten blev aflyst, da Trafikstyrelsen ikke kunne godkende dele af letbanen. I stedet kan aarhusianerne nu se frem til at komme ud at køre med letbanen til december, hvor der efter planen bliver åbnet op for passagerer i uge 50.