Busselskab tager chancen: Køreplan tilpasses nu efter letbanen

Midttrafiks køreplaner tilpasses efter Letbanen fra i morgen. Hvis den stadig ikke kører der, indsættes der busser langs letbanestrækningen

Alt tyder på, at Aarhus Letbane meget snart kommer i drift. Midttrafik ændrer da også køreplanerne i store dele af Aarhus fra i morgen søndag.

Seneste melding fra letbanen kom i fredags efter et møde med Trafikstyrelsen, hvor man havde håbet på at få den endelige godkendelse. Den kom imidlertid ikke. Der er stadig arbejde, der skal gøres, lød det efter mødet. 

quote Min forhåbning er, at Letbanen kan komme ud og køre enten i slutningen af uge 50 eller i begyndelsen af uge 51.

Kåre Clemmesen, Trafikstyrelsen

- Lad mig først sige, at vi har haft et rigtig godt møde med Aarhus Letbane. Der er stadig et stykke arbejde for Aarhus Letbane og deres accessor. Jeg er ikke i stand til at sige noget endeligt. Min forventning er, at det materiale, vi får i de næste dage, har en kvalitet, der gør, at vi kan godkende det, og min forhåbning er, at Letbanen kan komme ud og køre enten i slutningen af uge 50 eller i begyndelsen af uge 51, sagde Kåre Clemmesen, der er vicedirektør i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Under alle omstændigheder ændres Midttrafiks køreplaner søndag. Og skulle Letbanen så ikke køre fra den 17. december, indsætter selskabet busser fra Park Allé til Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Letbanen åbner med sikkerhed ikke mod Odder fra 17. december. Derfor forlænger Midttrafik rute 81 fra Viby Station til Aarhus Rutebilstation. Dette vil tilgodese de kunder i Tranbjerg, som mister linje 4 A ved Torve Allé/Østerby Allé, frem til det tidspunkt, hvor Letbanen kører til Nørrevænget.

Busguider ved stoppestederne

- Rute 87 bliver ligeledes indsat mellem Nehrus Allé, AUH Skejby og Lystrup fra 17. december, indtil Letbanen åbner på strækningen, lyder det fra Midttrafik.

Midttrafik ønsker at hjælpe de juletravle kunder godt på vej. Derfor vil kunderne møde busguider ved stoppestederne: Park Allé/Banegårdspladsen, Harald Jensens Plads, Viby Torv, Busgaden, Klostertorvet, Nørreport og Nordre Ringgade/Randersvej fra 13. – 19. december.

Busguiderne deler rutezonekort ud og kan hjælpe kunderne videre med den rigtige bus.

Du kan få overblikket over alle køreplans-ændringerne herunder:

Busændringer