Tilflytter: Odder bør gøre mere for at tiltrække børnefamilier

Odder Kommune skal gøre mere for at tiltrække børnefamilier, det mener i hvert fald tilflytter Niels Baj Rye

Niels Baj Rye flyttede i 2016 sin familie fra Aarhus til Odder. Begrundelsen var huspriserne i byen og afstanden til Aarhus, hvor arbejdet fortsat lå.

Der var dog en ting, der undrede Niels, da han kom til Odder.

- Vi flyttede her til byen i 2016 og havde fundet et dejligt hus. Sidenhen har vi undret os over, at Odder ikke gør mere for at tiltrække folk som os, siger Niels Baj Rye.

quote Hvis vi ikke bliver mere offensive i Odder Kommune på det her området, så frygter jeg at vi ikke får nok unge mennesker til at bosætte sig her.

Niels Baj Rye

Han mener nemlig, at Odder har meget at byde på for børnefamilierne, som gerne vil være tæt på Aarhus, men måske ikke vil bo helt inde i midtbyen.

- Hvis jeg skal kigge på min egen situation så er jeg selv pendler og pendler til Aarhus, og der er transportmulighederne til og fra Odder jo rigtig fine. Så der kunne man virkelig gøre reklame over for potentielle tilflyttere. Et andet punkt kunne være det her med pasningsfaciliteter, og de fine skoler der er i Odder. Den slags relativt få initiativer kan gøre en stor forskel, tror jeg, siger Niels Baj Rye. 

Kun i Syddjurs Kommune er gennemsnitsalderen højere end i Odder, når man kigger på Aarhus' nabokommuner.
Kun i Syddjurs Kommune er gennemsnitsalderen højere end i Odder, når man kigger på Aarhus' nabokommuner.

Og der er måske noget om snakken, når Niels Baj Rye undrer sig over manglen på børnefamilier.

Hvis man kigger på gennemsnitsalderen i nabokommunerne til Aarhus, så er det faktisk kun Syddjurs Kommune, der har en højere gennemsnitsalder end de 43,3 år i Odder.

- Hvis vi ikke bliver mere offensive i Odder Kommune på det her området, så frygter jeg at vi ikke får nok unge mennesker til at bosætte sig her, siger Niels Baj Rye. 

VIDEO: Borgmester i Odder Kommune, Uffe Jensen (V), mener allerede, at kommunen gør meget for at tiltrække børnefamilier.

Hos Odder Kommune mener man allerede, at man gør meget for at lokke børnefamilierne til byen, men man er også åben for at gøre mere.

- Vi gør faktisk meget som kommune, meget via facebook og målrettet mod aarhusianske familier især. Sidste år var der mere end 600 aarhusianere, der flyttede til Odder Kommune, og vi havde en befolkningstilvækst på 1.200 i alt. Så hvis man kigger over de senere år, så er der kommet pænt mange nye borgere til kommunen. Men det er klart, at vi kan selvfølgelig også gøre det bedre. Vi vil gerne have endnu flere til at bo her, især børnefamilier, siger borgmester i Odder Kommune, Uffe Jensen (V).

Se mere i videoen øverst i artiklen.

20200204-233208-L-1920x899we

Kunder raser: Har ikke fået penge retur for aflyst koncert

lystrup spejdergruppe

play Slut med online-møder: Nu glæder de sig til sammenhold og lugten af røg

vaccinekaos

play Lise kan ikke finde en ledig vaccinationstid: - Det er simpelthen at gøre grin med os

IMG_3125

play Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud på rockeradresser

Morten Østergaard

Morten Østergaard genopstiller ikke ved næste valg

Mia Brøgger

Ny overraskelse en gang i måneden: Mia er en af de første tilmeldte