Familier flygter fra hundedyre huse i Aarhus

Boligmarkedet i Skanderborg og Syddjurs nyder godt af børnefamilier og andres flugt fra aarhusianske huspriser

I Aarhus og i visse dele af Skanderborg er kvadratmeterpriserne på husene nu over niveauet fra før finanskrisen.

Det kan, sagt på en anden måde, være hundedyrt at erhverve sig en bolig i Aarhus, og det er der mange, der tager konsekvensen af.

I Skanderborg er priserne også opadgående. 

- Der er pludselig mere end en køber til samme bolig, og det har det jo i sagens natur med at få priserne til at stige. Når der kommer noget til salg, bliver det solgt hurtigere end tidligere og til bedre priser, siger Søren Stær, ejendomsmægler hos Nybolig Skanderborg og Ry.

Her kan du se forskellen på gennemsnitsprisen per kvadratmeter bolig i din kommune sammenlignet med før finanskrisen. I Skanderborg og Aarhus er det altså nu dyrere per kvadratmeter at købe bolig, end det var før krisen. 
Her kan du se forskellen på gennemsnitsprisen per kvadratmeter bolig i din kommune sammenlignet med før finanskrisen. I Skanderborg og Aarhus er det altså nu dyrere per kvadratmeter at købe bolig, end det var før krisen. 

Ejendomsmægleren kan mærke, at det er aarhusianerne, der rykker ud til de trods alt lidt billigere jagtmarker i Skanderborg. 

- I hvert fald halvdelen af de bolighandler, vi laver, er med Aarhus-kunder. Folk er tiltrukket af, at det stadig er tæt på Aarhus, siger Søren Stær. 

VIDEO: Se mere om huspriserne i Skanderborg i indslaget her. 

I Syddjurs Kommune taler borgmester Claus Wistoft (V) også varmt om, hvordan det går med at lokke de attraktive børnefamilier til området. Det går nemlig godt – og mange af dem kommer fra Aarhus.

quote Vi har gjort en stor indsats brandingmæssigt for at fortælle om det gode liv i Syddjurs.

Claus Wistoft, borgmester

- Det er en god udvikling, som vi er glade for. Den passer fint ind i vores strategi om, at vi gerne vil være flere, siger Claus Wistoft.

Mellem januar og maj blev der solgt 58 byggegrunde i kommunen, og det er fortrinsvist aarhusianere, der søger noget større og billigere, men samtidig i overskuelig afstand til Aarhus. 

- Vi har gjort en stor indsats brandingmæssigt for at fortælle om det gode liv i Syddjurs og de gode forbindelser til Aarhus, så det kommer ikke bag på os, siger Claus Wistoft.

Se mere om byggeboomet i Syddjurs Kommune i indslaget øverst i artiklen. 

Endelave Kaninoen

Gratis færger tiltrak tusindvis af ø-turister: Borgmestre takker nej til endnu en omgang

Simone Nowack Pedersen (til venstre) og Nikiline Gade (i midten) fik begge stjålet deres identitet af gutten til højre

Hvem stjal Nikiline og Simones identitet?

Lige nu
Søren Brostrøm

liveblog COVID-19 LIVE: Kontakttallet er 1,1

Bianca Skouboe 1 (1)

Bianca undrer sig: - Jeg har bevist, jeg kan arbejde uden at smitte

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge

forsvundne jane møller

Her leder politiet efter forsvundne Jane Møller