Politikere i Randers vil kæmpe for at stoppe Hal 4-byggeri

Efter kommunalvalget vil flere politikere arbejde på at stoppe byggeriet af den omdiskuterede Hal 4 i Randers

Det har været en kilde til stor politisk uenighed og diskussion i Randers Kommune, om kommunen skulle have en ny sportshal – Hal 4.

I forvejen er der en del, de er uenige om i Randers Kommune, men spørgsmålet om Hal 4 er et af dem, der har været mest vedholdende.

Med stemmerne 16 mod 15 stemte Venstre og Dansk Folkeparti for, at der skulle bygges en ny hal, og der blev for nylig taget første spadestik i projektet. 

quote Vi vil gøre, hvad vi kan for at få stoppet Hal 4

Kasper Fuhr, spidskandidat, Velfærdslisten

Men det kan også blive det sidste spadestik, hvis det står til flere politiske modstandere af Hal 4, der efter kommunalvalget og afhængigt af resultatet vil se på muligheden for at stoppe byggeriet, hvis ikke de økonomiske tab er for uoverskuelige.

- Vi vil gøre, hvad vi kan for at få stoppet Hal 4. Vores klare udgangspunkt er, at det skal stoppes, siger Velfærdslistens spidskandidat Kasper Fuhr Christensen, og han bakkes op af De Konservatives Daniel Madié. 

Her skal Hal 4 ligge. 
Her skal Hal 4 ligge. 

- Vi skal gøre alt for at se, om vi ikke kan få de penge drevet ud i alle de idrætsforeninger, der står og sukker efter bare sådan noget som maling på væggene, og jeg vil da gøre mit for det, ja, siger han. 

Det med malingen kan de sagtens følge i Stevnstrup. Her sidder Munkholmhallens formand Christian Lagoni og kigger bekymret på planerne for en ny Hal 4, som han frygter kan betyde, at Munkholmhallen mister prioritet.

- Man kan godt være nervøs for, at når man bruger så mange penge på en hal inde i Randers, så kan det godt være svært for os at få penge genereret herud, siger han.

Også De Radikales Mogens Nyholm er kritisk overfor byggeriet. 

Hal 4-beslutningen vidner om et byråd uden samarbejde, siger kommunalforsker Roger Buch. 

Nogle af de politiske modstandere af byggeriet anklager borgmester Claus Omann Jensen (V) for at ville rejse hallen af egoistiske årsager. Men det afviser borgmesteren kategorisk. 

- Jeg har ikke brug for nogle minder, og jeg tror også, at folk der kender mig ved, at det ikke er sådan, jeg er skruet sammen. Men jeg vil gerne være kendt for at være en, der har været med til at skabe oplevelser, siger borgmester Claus Omann Jensen (V).

Se mere i indslaget øverst i artiklen. 

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer

Køreskole

Køre- og teoriprøver er indstillet frem til 7. februar