Ny uddannelse for unge på vej til Hadsten

Fra næste skoleår kan det blive muligt at tage den to-årige HF-uddannelse i Hadsten

Uddannelses-tilbuddene i Favrskov Kommunes største by Hadsten er i forvejen mange, men nu er der en mere på vej til glæde for de kommende unge studerende. 

Region Midtjylland har nemlig indstillet til Undervisningsministeriet, at den to-årige HF-uddannelse oprettes i blandt andre Hadsten.

- Der er et politisk ønske om en bred geografisk dækning af ungdomsuddannelser. Det gælder selvfølgelig også HF, som det jo med den nye gymnasiereform er blevet muligt at søge direkte ind på efter 9. klasse, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) i en pressemeddelelse.

I Hadsten er det Favrskov Gymnasium i samarbejde med Den jydske Haandværkerskole, der vil oprette uddannelsen. Også Ringkøbing og Bjerringbro ønsker HF-uddannelsen.

Nu er det så op til Undervisningsministeriet at vurdere, om indstillingen fra regionsrådet også skal munde ud i, at Hadsten sammen med de øvrige byer skal have uddannelsen.

Region Midtjyllands rolle er at koordinere den samlede indsats i regionen og sikre et tilstrækkeligt og varieret uddannelsestilbud til de unge.

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

play Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Ny vaccine kan først leveres i april

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen

IMG_4408

Vinder MGP med sang om søster med handikap: - Jeg gad godt skrive en sang om de særlige

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo