Flere ungdomsboliger på vej på Katrinebjerg i Aarhus

I begyndelsen af 2020 forventer Aarhus Kommune, at der står knap 300 nye boliger klar på Katrinebjerg – heriblandt mange ungdomsboliger

Der er især op til studiestart hvert år akut mangel på ungdomsboliger i Aarhus, men nu er der godt nyt til de kommende studerende. Kommunen arbejder nemlig på at omdanne området Katrinebjerg til et nyt moderne miljø med mange nye boliger.

Katrinebjerg har i mange år mest været kendt som et nedslidt industriområde, men allerede mandag begynder omdannelse. 115 ungdomsboliger bygges ved Paludan Müllers Vej, og flere er på vej.

- Det er altid glædeligt at sætte gang i et nyt ungdomsboligbyggeri i Aarhus. Det er vigtigt, at vi får bygget flere billige boliger, så vi kan tilbyde de studerende en god bolig, både i deres studieår, og når de efterfølgende stifter familie, siger rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), og fortsætter:

- De nye projekter på Katrinebjerg får samtidig en fantastisk og bynær placering i et område, som i disse år gennemgår en spændende forvandling.

Alt er klar i 2020

Det er Boligkontoret Aarhus, som er primusmotor på ombygningen af Katrinebjerg. I første omgang er der planlagt to store projekter. Foruden etableringen af ungdomsboliger på hjørnet af Paludan Müllers Vej/Finlandsgade og Jens Baggesens Vej, bygges der 131 familie- og ungdomsboliger på den såkaldte Hambro-grund.

- Det kommende byggeri skal sikre et levende ungdomsmiljø, der understøtter fællesskab og samvær. Vi kan endnu ikke afsløre, hvordan det kommer til at se ud, men vi tør godt love, at det bliver et unikt byggeri med en markant arkitektur og med fokus på bæredygtighed og bymæssighed, siger Erik Frehr hos Boligkontoret Aarhus.

De nye ungdomsboliger er en del af en lang række nye almene boliger, der bygges i Aarhus i de kommende år. Aarhus Kommune har allerede givet tilsagn til knap 3.000 nye ungdomsboliger, mens der i projektet 'Hjem til Aarhus' gives tilsagn til 400 nye almene familieboliger om året frem mod 2020.

Selve byggeriet begynder i marts 2018, og ungdomsboliger forventes at være klar til indflytning i december 2019. Boligbyggeriet på Hambro-grunden forventes ligeledes at gå i gang i foråret 2018, og boligerne her skal efter planen være klar til indflytning i begyndelsen af 2020.

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden

Corona genåbning metro festival mundbind

Et år efter coronavirus ramte - her er 19 eksperters bud på fremtiden

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu

blæst bølger storm vejr vejret vind vindstød

Forårsvejr er langt væk – ny uge bliver blæsende og våd

corona vaccine

Ikke meget skal gå galt, før den nye vaccineplan skrider, vurderer analysevirksomhed