DF'er savner værdikamp: Religiøse særkrav skal bandlyses

Byrådskandidat i Horsens forsøgte mandag igen at få danske værdier truffet frem i valgkampen – med begrænset held

02:57

Claus Kvist Hansen, byrådskandidat for Dansk Folkeparti i Horsens, mener, at der bør være mere fokus på at værne om de danske værdier under den igangværende valgkamp.

Det ytrede han ganske klart til dagens valgdebat i Fængslet i Horsens.

Læs også Parti vil kun støtte borgmester, hvis halalkød forsvinder fra kommunen

- Horsens er en by i Danmark, og her foregår der en værdikamp. Vi er nødt til at sikre, at Horsens Kommune går en fremtid i møde, hvor vi værner om danske værdier, lød det fra Claus Kvist Hansen.

Horsens er en by i Danmark, og her foregår der en værdikamp. Vi er nødt til at sikre, at Horsens Kommune går en fremtid i møde, hvor vi værner om danske værdier.

Claus Kvist Hansen, DF

- Og hvor religiøse særkrav bandlyses. Det gør sig gældende for omklædningsrum, badefaciliteter, kønsopdelt svømning og halalkød i institutionerne, fortsatte byrådskandidaten.

Netop forbud mod halalkød fik selvsamme Claus Kvist Hansen på dagsordenen for tre uger siden, men siden har han ikke for alvor følt, at politikerne i byrådet har villet diskutere emnet.

DF'eren ønsker et forbud mod servering af halalslagtet kød i kommunens køkkener, og det er et krav, for at partiet skal bakke op om en borgmesterkandidat. Men ingen har bidt på den deal.

01:44

Danish Crown har tidligere været ude og sige, at hvis halalforbuddet indføres, vil det betyde dyrere kød og færre penge til landmændene. 

Luk video

- Dansk er dejlig, men international er også dejlig. Vi har 10-12 pct. internationale i Horsens, og jeg har tidligere sagt, at jeg synes, vi har en fremragende ordning, hvor forældrebestyrelserne træffer beslutningerne, sagde den nuværende borgmester, Peter Sørensen (S), under valgdebatten.

Skal ikke være en dårlig vært

Heller ikke Venstres borgmesterkandidat, Martin Ravn, bakker ikke op om kravet fra DF.

- Fundamentet i vores madpolitik er den danske kultur, og jeg støtter den danske kultur. Og når folk kommer hertil, skal de respektere den. Men det betyder ikke, at vi skal være en dårlig vært, lød det fra Martin Ravn under dagens debat.

Martin Ravn (V) ønsker ligesom borgmester Peter Sørensen (S), at det stadig fremover er op til forældrebestyrelserne selv, om der skal serveres halalslagtet kød i institutionerne.

Han mener ligesom Peter Sørensen, at det er det helt rigtige, at det er bestyrelserne selv ude i institutionerne, der bestemmer, om der eksempelvis skal serveres halalkød.

I videoen øverst i artiklen kan du se den del af dagens debat, hvor danske værdier var i centrum. Herunder finder du hele debatten fra Fængslet i Horsens.