Bundsgaard offentliggør nye poster i Aarhus Kommune

Jacob Bundsgaard offentliggør nye rådmands- og formandsposter

Jacob Bundsgaard fremlægger en ny konstitueringsaftale i Aarhus Kommune. 

- Jeg er rigtig glad og stolt over den tillid, som vælgerne har vist. Det er en spændende opgave, der ligger forude - der bliver masser at tage fat på, siger han på et pressemøde.

Sådan bliver posterne fordelt

Ovenstående fordeling af poster gør sig dog kun gældende, hvis timandsgruppen (Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance) vælger rådmandsposten for Teknik og Miljø, da de er andenvælgere.

Venstre var onsdag morgen lidt i fem endnu ikke klar til melde ud, hvem fra blå blok der skulle have en rådsmandspost. 

- Lige nu har vi ikke lyst til at sætte navne på hverken rådmand- eller udvalgsposter, så det holder vi for os selv indtil videre. Men vi er ikke gået tilbage i antal mandater, så på den måde taler det godt for Venstre på den front, sagde Lene Horsbøl (V) til TV2 ØSTJYLLAND. 

Du kan se hele interviewet med Lene Horsbøl (V) her. 

Man afventer også det personlige stemmetal, før man sætter navn på de forskellige rådmand.  

Alternativet er inde - DF mister mandat

Alternativet kommer i byrådet for første gang med et mandat, og det skal vise sig om partiet vil kæmpe for en rådmandspost. Enhedslisten fastholder kun et af partiets to mandater, mens Jette Skive og Dansk Folkeparti holder lige præcis sine to mandater men går tilbage set på antallet af stemmer.

Det var en skuffet Jette Skive, TV2 ØSTJYLLAND mødte, da stemmerne var talt op i Aarhus Kommune.

- Vi har altid stået dårligt i de større byer, og at vi nu går tilbage... jeg ved ikke, hvad der ligger i det. Jeg ved ikke hvor jeg skal kigge hen.  Vi har været for pæne i valgkampen, siger Jette Skive. 

Jacob Bundsgaards største politiske modstander, Bünyamin Simsek (S), og partiet Venstre fastholder deres seks mandater i byrådet.

Mandatfordelingen i byrådet 2017

SF har fremgang

SF er gået frem med ét mandat.  Med tre mandater i byrådet bliver SF det tredjestørste parti i Aarhus, kun overgået af Venstre med seks mandater og Socialdemokratiet med 13 mandater.

- Jeg er glad og lettet, og jeg er stolt over, at vi er det tredje største parti i Aarhus. Jeg tror, der er mange, der synes, vi har leveret et solidt stykke arbejde på en svær post – på social og beskæftigelsesområdet. Så tror jeg også, der er mange, der er glade for vores budskab i valgkampen, om at vi skal have ro på, så der bliver mere tid til det nære, siger Thomas Medom. 

Har du overhovedet tid til at fejre den her sejr?

Nej, det har jeg ikke. Og det gør vi nok nogle timer endnu. Og så har jeg en plan om, at jeg skal hjem og sove og lige se mine unger. Og så skal jeg ind på rådhuset igen. Der bliver ikke tid til at fejre. Men alle vores gode aktivister og medlemmer sidder og fester nede på RisRas lige nu, siger Thomas Medom. 

Jacob Bundsgaard fortsætter efter alt at dømme som borgmester i Aarhus Kommune. Socialdemokratiet sidder fortsat på 13 mandater i byrådet.

 

Spærring af Silkeborgvej

Bil ramt af skud: Mørkklædte scooter-kørere efterlyses

ic17167-samso-exterior_6

Skal du med? Spritny hurtigfærge giver gratis prøvetur

hacker hacke hacking kriminalitet IT IT-kriminalitet itkriminalitet hackerangreb computer tastatur pc hanske

Mere end 350 sider ramt: 25-årig dømt i stor sag om cyberangreb

Lige nu
Vaccine

liveblog Ny vaccine vil søge om EU-godkendelse

politibil

Politistation får flere betjente

rimfrost frost

I nat var den koldeste for årstiden i 30 år

Dagens mest læste