Virksomhed vil teste 6000 ansatte jævnligt

Slagterikoncernen Danish Crown indfører et testprogram, hvor over 6000 ansatte i Danmark skal testes jævnligt for at beskytte mod coronavirus.

Danish Crown-slagteriet har af flere omgange været ramt af coronavirus - både i Horsens og i Ringsted - og det vil de for alt i verden undgå, sker igen.

Derfor indfører koncernen nu et testprogram, hvor 6000 ansatte i Danmark skal testes med jævne mellemrum.

- Det, der er vores udfordring, er, at når vi har så mange medarbejdere, så føler vi jo som virksomhed et kæmpe ansvar for, at vores medarbejdere kan gå trygt på arbejde og uden at blive ramt af corona, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown, til TV2 ØSTJYLLAND.

Beslutningen om at indføre et testprogram kommer også i kølvandet af det pressemøde, som myndighederne afholdt fredag aften. Her iværksatte de nemlig nye tiltag i kampen mod corona, da smittetallene er steget kraftig den seneste måned i både Danmark og Europa. 

- Det er meget bekosteligt at lave det her testprogram, men nu hvor vi har så mange medarbejdere, har vi et kæmpe ansvar, siger Per Laursen til TV2 ØSTJYLLAND.

I Danish Crowns afdeling i Horsens har de 1.500 medarbejdere, og mandag morgen vil der blive testet efter det nye testprogram på slagterierne i Horsens og Holsted.

Teststrategi med tre ben

Medarbejdere skal oplyse, hvad de har lavet i weekenden

Testprogrammet indebærer, at en del af Danish Crowns medarbejdere, når de møder på arbejde mandag morgen, vil blive bedt om at oplyse i hvilket land og hvilken region, de har opholdt sig i weekenden.

Normalt forholder en arbejdsgiver sig ikke til sine medarbejderes fritid på den måde. Derfor har Danish Crown på forhånd været i dialog med Fødevareforbundet NNF.

- Vi står i en helt ekstraordinær situation. Derfor bakker vi op om, at de medlemmer, der kan have været udsat for smitte – for eksempel ved at have opholdt sig i udlandet – lader sig teste, inden de skal stå skulder ved skulder med deres kolleger, siger næstformand i Fødevareforbundet NNF, Jim Jensen.

Ifølge Per Laursen, er det meget vigtigt og væsentligt, at virksomheden samarbejder med både Fødevareforbundet NNF og myndighederne. 

Bruger ”hurtig-tests”

Testene, der benyttes i testprogrammet, er ”hurtig-tests”, hvor der er svar efter 15 minutter.

Danish Crown har i et par uger brugt disse til at screene medarbejderne på to slagterier for corona-virus, og det er de positive erfaringer derfra, som testprogrammet er baseret på.

Hvis en medarbejder konstateres positiv-testet for COVID-19, sendes vedkommende til test i det offentlige system, så det sikres, at der bliver lavet smittesporing af myndighederne.