VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

I mere end 60 år har Preben Bosse samlet på livgardereffekter. Han ser sig selv som royalist og har indrettet sin garage til et lille museum.

Fra gaden ligner det et helt almindeligt hus. Men kommer du om i baghaven, står det hurtigt klart, at det her sted er noget særligt. 

For Preben Bosse fra Horsens elsker Den Kongelige Livgarde. Den er blevet en livslang passion for ham og derfor står der på hans terrasse en miniature-udgave af et såkaldt skilderhus - sådan ét rødt enmandsskur, som livgarderne holder vagt i foran landets kongelige slotte. 

Ringeklokken ind til Preben Bosses garage er et rigt udsmykket sølvhåndtag med Dronning Margrethes monogram. 

- Jeg er royalist, forklarer Preben Bosse. Han har omdannet sin garage til et lille museum og her er hver kvadratmeter vægplads efterhånden indtaget af medaljer, fotos og platter med billeder af konger, dronninger, prinser og prinsesser. 

Skilderhuset i Preben Bosses baghave har bragt mange minder frem hos de mange besøgende Preben har haft for at se samlingen.

Interessen for livgarden gik Preben Bosse nærmest ind med modermælken, da han voksede op 100 meter fra Amalienborg og havde en legekammerat, der boede inde bag gardernes lokaler på slottet. 

- Så jeg kom inde blandt garderne hver dag og hentede nogle gange soft ice til dem, husker Preben Bosse. 

I sin garage har Preben Bosse samlet uniformer fra forskellige perioder i livgardens historie.

Barndommens varme minder om garderne gjorde så stort et indtryk på Preben Bosse, at han som voksen selv blev livgarder og siden han var dreng har samlet alverdens livgardereffekter. Derfor har han i dag blandt andet de gamle nøgler til Amalienborg og en lang række uniformer.

- Min kone kommer nogle gange med nogle stikpiller og spørger, om vi ikke skal sælge noget af det, men det er for sjov. Håber jeg, griner Preben Bosse.