Væltet lastbil var lastet med kemikalier: Oprydningsarbejde kan tage en uge

En væltet lastbil spærer stadig vejen på rute 52 mellem Horsens og Silkeborg. Omkørslen forventes at blive opretholdt resten af dagen

Foto: Benny Lind - Alarm112midtjylland

Opdateret kl. 22.17: Ifølge Sydøstjyllands Politi er lastbilen nu fjernet, og klokken 20.41 blev vejen igen åbnet for kørsel i begge retninger.

En lastbil fyldt med industrielle rengøringsmidler væltede i nat på rute 52 mellem Horsens og Silkeborg. Torsdag eftermiddag er lastbilen endnu ikke blevet fjernet og spærer stadig for trafikken i begge retninger. 

Læs også Væltet lastbil skaber store problemer for trafikken

-  Lastbilen er endnu ikke fjernet, men den er blevet rejst op. Vi regner med at beholde omkørslen resten af dagen, for trafikken glider fint på den måde, siger Jørn Lindhardt, der er vagtchef hos Sydøstjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND. 

Ifølge politiet er rengøringsmidlerne nogle kradse sager. Derfor har miljøeksperter hele dagen arbejdet på stedet. Ifølge Jørn Lindhardt kommer der til at gå lang tid, før alle kemikalierne er fjernet. 

- Selve arbejdet med at fjerne det derude regner vi med kommer til at tage op til en uge, siger Jørn Lindhardt.

Han påpeger dog, at dampene ikke er farlige at indånde. 

Dunke spredt over vejen

Lastbilen væltede omkring kl. 1 natten til torsdag, og rengøringsmidlerne, der var opbevaret i 25 liters dunke, blev spredt ud over vejen. 

- Man har nu delt kemikalierne op i to. De, der var i intakte dunke har man læsset op på anden lastbil. Det man ikke kunne være sikker på, var i orden, har man læsset i en stor container til kommunekemi, siger Jørn Lindhardt.

Selvom der kan gå op til en uge, inden resten af kemikalierne er fjernet, regner poliet med, at dele af vejen vil blive genåbnet fredag. 

- I morgen bliver der åbnet i et spor, mens de stadig arbejder på at fjerne kemikalierne, siger Jørn Lindhardt.

Chafføren i lastbilen kom kun lettere til skade, da lastbilen væltede, oplyser politiet.

01:11

Det var omkring klokken 1 natten til torsdag på Horsensvej rute 52, at uheldet skete. Politiet oplyser, at vejen vil være spærret resten af torsdagen. Video: Benny Lind - Alarm112midtjylland

Luk video