Væltet lastbil skaber store problemer for trafikken

En lastbil ligger på tværs af vejen på rute 52 mellem Horsens og Silkeborg ved den lille by Nim og Bredstenbro

Foto: Christian Kallenbach, TVSyd

Der er et større oprydningsarbejde i gang på rute 52 mellem Horsens og Silkeborg. En lastbil er væltet og ligger nu på tværs af vejbanen. Den spærrer altså for trafikken i begge retninger på Horsensvej.

Ud over at skulle bugsere lastbilen væk fra vejen har politiet et stort oprydningsarbejde foran sig grundet lastbilens last.

Lastbilen kørte med industrielle rengøringsmidler, og disse ligger nu på vejbanen.

- Der er tale om 25 liters dunke, der ligger spredt over vejen. Nogle er der gået hul på, og andre er hele, siger vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Klaus Baagøe, til TV2 ØSTJYLLAND.

01:11

Det var omkring klokken 1 natten til torsdag på Horsensvej rute 52, at uheldet skete. Oprydningsarbejdet vil fortsætte frem til middag, vurderer politiet. Video: Benny Lind - Alarm112midtjylland

Luk video

Politiet oplyser at der er tale om kemikalier, der bruges til at rense mælkeanlæg i industrien.

- Det er nogle kradse sager, men dampene er ikke farlige at indånde skulle man opholde sig i området, siger vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhardt.

Han fortæller, at der befinder sig miljøeksperter på stedet, der lige nu vurderer omfanget af kemikalieudslippet.     

  Foto: Benny Lind - Alarm112midtjylland

Oprydning i timevis

Vagtchefen vurderer, at oprydningsarbejdet vil tage hele formiddagen og fortæller desuden, at uheldet kan give store udfordringer for morgentrafikken, der rammer vejene inden længe. 

Efter dunkene er blevet fjernet fysisk fra vejen venter der en større rensningsopgave, oplyser politiet.

Læs også Sonja fik et opkald fra politiet: Det er slemt ellers ville vi ikke ringe

- Det er en meget trafikeret indfaldsvej til Horsens og til motorvejsnettet, men vi er klar med skiltning og ekstra patruljer på stedet til at dirigere bilisterne ud på en mindre omvej, siger vagtchef Klaus Baagøe.

Politiet opfordrer bilister i området til at køre i god tid, da man skal påregne forsinkelser pga. uheldet og desuden glat føre. 

Chafføren i lastbilen kom kun lettere til skade, da lastbilen væltede, oplyser politiet.

  Foto: Google Maps