Nye smittetal sender Horsens over kritisk grænse

Smitten stiger i Horsens Kommune, som nu har over 20 smittede med corona per 100.000 borgere.

Horsens Kommune har nu 25,3 smittede med corona per 100.000 borgere.

Det viser tal fra Statens Serums Institut, som netop er blevet udgivet.

Det betyder, at kommunen ryger over den såkaldte bekymringsgrænse, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med.

- Vi er blevet kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed. Meldingen er, at vi skal holde øje med situationen og overholde sundhedsstyrelsens anbefalinger, siger borgmester, Horsens, Peter Sørensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Afventer data

Horsens Kommune har haft 17 smittetilfælde indenfor de seneste to døgn og lige nu venter en krisestab på data, der skal fortælle mere om smitteopsporingen.  

- Data skal give os et bedre overblik over smitten – både geografisk, men også for at se, om smitten er samlet et bestemt sted. Det modtager vi senere i dag, siger borgmesteren.

Derudover følger kommunen de næste 48 timer situationen tæt for at se, om smitten spreder sig mere, eller om der er tale om et udsving.

- Vi får et mobilt testcenter, og så kan folk stadig blive testet ved Casa Arena hele weekenden og i næste uge – med og uden tidsbestilling, fortæller han.

Følg anbefalingerne

Forløbeligt bliver der ikke lavet nogle yderligere restriktioner i kommunen.

- Lige nu sker der ikke ændringer, men vi er selvfølgelig meget opmærksomme på, om smitten udvikler sig – gør den det, så er situationen måske en anden, siger Peter Sørensen.

Borgmesteren opfordrer alle borgere i kommunen til at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

- Hvis du er i større forsamlinger, skal du være endnu mere opmærksom på for eksempel håndhygiejne, afstand og sund fornuft, siger han.

 Sundhedsstyrelsens retningslinjer: