Nu er vandet rent igen: Kogepåbuddet ophæves

Vandforureningen i Torsted Vandværks forsyningsområde er overstået, så borgere i Torsted kan altså igen drikke vand direkte fra hanen

Torsted Vandværk har ophævet kogepåbuddet, efter fredagens test har vist, at vandet er rent. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

De husstande i Torsted, som den seneste uge har været ramt af den formodede forurening af vandet fra Torsted Vandværk, kan nu igen drikke vand direkte fra hanen uden at koge det først. 

Det oplyser vandværket, der har fået svar på den seneste prøve fra fredag i sidste uge. Prøven viser, at der ikke er noget i vejen med vandet. 

Læs også Usikkerhed om forurening: Vand skal fortsat koges i næste uge

Ved en rutinekontrol blev der konstateret for stort kimtal i vandet fra Torsted Vandværk. Kimtal er et udtryk for mængden af bakterier i drikkevandet. 

Der er omkring 1800 husstand i Torsted ved Horsens, der har været nødt til at koge deres drikkevand og vand til madlavning den seneste uge. 

Vandforureningens forløb

Tirsdag den 10. oktober: Der er konstateret et for stort kimtal i vandet. Et UV-anlæg bliver tilsluttet, og det skal dræbe bakterierne i vandet. Vandværket afventer laboratoriesvar. 

Onsdag den 11. oktober: Som følge af forureningen bliver der lukket for vandforsyningen klokken 20 og cirka en time frem. Der bliver koblet et UV-filter på vandforsyningen. Kogepåbuddet gælder stadig. 

Torsdag den 12. oktober: Borgere kan nu hente rent vand på en adresse i området. 

Fredag den 13. oktober: Kogepåbuddet opretholdes. Den seneste analyse viser, at vandet er OK, men der er udtaget en kontrolprøve, som vandværket venter svar på. 

Mandag den 16. oktober: Vandet er rent igen, og kogepåbuddet ophæves.