Kænguru hoppede rundt i østjysk villakvarter

Video og tekst der efterlyser kænguruens ejere er delt mere end 440 gange på Facebook.

I Løsning syd for Horsens var Edith Kirk fredag eftermiddag ude at gå tur med sin store datter i det villakvarter, hvor hun bor. 

Ikke langt hjemmefra ser hun pludselig noget højest usædvanligt:

En kænguru som kom hoppende langs ligusterhækkene.

- Først stod den bøjet ned ved kantstenen og jeg troede, det var en stor langhåret kat. Men så rejste den sig og hoppede og så tænkte jeg: "Hov! Det er da en kænguru." Jeg blev da noget overrasket.

Edith Kirks datter var hurtig med mobilen og nåede at optage en video af kænguruen, inden den hoppede væk. 

De to fulgte siden efter dyret i håbet om at kunne indfange det og hjælpe det tilbage til sine ejere. 

- Dem hoppede på vejene og ind og ud af haver, men den var meget let på tå og slap væk, fordi vi ikke kunne følge med den. 

Videoen viser med al tydelighed, at det ikke var en langhåret kat, Edith Kirk og hendes datter så i villakvarteret fredag eftermiddag.

Vil finde ejeren

For Edith Kirk var mødet med kænguruen en oplevelse, men også noget der gav anledning til bekymring: 

- Jeg bliver bange for, om den bliver kørt ned og bekymret for om den har nok at spise og drikke og trygge ramme, forklarer Edith Kirk, der beskriver sig selv, som et stort dyremenneske. 

Derfor lagde hun også et opslag med kænguruen op på lokalområdets side på Facebook, hvor hun eftersøgte ejerne af dyret. Opslaget er siden blevet delt mere end 400 gange. 

- Nogen må mangle den. Den må jo høre til et sted, siger Edith Kirk. 

- Men ingen har meldt sig, selvom opslaget er delt så mange gange. Det undrer mig.  

Politi kan intet gøre

Edith Kirk kontaktede også politiet efter synet af kænguruen. 

- De fortalte mig, at kænguruen var set et andet sted i løsning samme formiddag, men at de ikke havde ressourcer til at lede efter den, fortæller Edith Kirk. 

I stedet blev hun henvist til at ringe til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral, men det gav ikke meget mening længere, vurderede Edith Kirk, når hun ikke længere vidste præcis hvor kænguruen var. 

- Men hvis jeg ser den igen, vil jeg se om det er muligt, at få den ind i en have og så kontakte den lokale vildtplejestation.