Frikendt for drab i Horsens

50-årig i stedet dømt for uagtsomt manddrab 

Adnan Jaupovic blev dræbt af skud i Smedegade i Horsens i december 2010. Foto: Google Street View

Retten i Horsens har onsdag formiddag frifundet en 50-årig horsensianer for en anklage om drab.

Retten vurderer, at der i stedet er tale om uagtsomt manddrab, og han er idømt tre et halvt års fængsel.

Det kommer til at betyde, at den 50-årige mand vil få en markant mildere straf, når der afsiges dom i sagen. Det sker formentlig senere onsdag.

Sagen drejer sig om den 27-årige Adnan Jaupovic fra Vejle, som blev skudt og dræbt ved den 50-åriges lejlighed i Horsens den 22. december 2010.

Anklagemyndigheden mener, at der var tale om forsætligt drab, da den 50-årige affyrede pistolen mod den 27-årige.

Horsensianeren har i retten forklaret, at pistolen gik af ved et uheld, da han og Jaupovic endte i håndgemæng, da den 27-årige troppede op ved den 50-åriges lejlighed.

Dermed har den 50-årige på ingen måde benægtet, at han var i besiddelse af den kaliber 22 Walther-pistol, som skød den 27-årige.

Holdt pistolen i hånden
Manden har heller ikke benægtet, at han holdt pistolen i hånden, da den 27-årig troppede op hos ham.

Derimod har manden forklaret, at den 27-årige forsøgte at vriste pistolen fra ham, og at den derfor gik af. Skuddet ramte Jaupovic i brystet, og det kostede ham livet.

Til stede i lejligheden var den 50-åriges 10 år yngre nevø. Han har tidligere været sigtet for drabet, men den sigtelse har anklagemyndigheden valgt at frafalde.

Til gengæld blev nevøen ifølge Horsens Folkeblad sidste år dømt for at have transporteret to pistoler, blandt andet Walther-pistolen, fra onklens lejlighed til en boks på banegården i Horsens.