Første spadestik er taget til ny bydel

I Horsens blev første spadestik taget fredag til et stort byggeri på den gamle Kvickly-grund

"Hermed er byggeriet åbnet. Værsgo'. Fantastisk."

Sådan lød det fredag eftermiddag i Horsens, da jorden blev smidt, og det første spadestik til et nyt stort byggeri blev taget.

quote Det er en historisk dag.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens Kommune

En af byens største dage inden for udvikling af bymidten, hvis man spørger Peter Sørensen (S), der er borgmester i Horsens Kommune.

- Her får vi bygget 500 boliger, butikker, restauranter og caféer. Det bliver en helt ny bydel midt inde i hjertet af Horsens. Så det er en historisk dag, siger Peter Sørensen.

Her ses en oversigt over planerne for byggeriet.
Her ses en oversigt over planerne for byggeriet.

Borgmester: - Det giver liv hele døgnet

Der er tale om både private-, ungdoms-, ældre-, leje- og almenboliger, der skal ligge på den gamle Kvickly-grund.

quote Når vi laver nye bydele som det her, så prøver vi at lave det sådan, at der er boliger til alle. Det giver jo en mangfoldighed og en afspejling af de borgere, der kommer til at bo her. Det giver liv hele døgnet.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens Kommune

Og ifølge borgmester Peter Sørensen er det unikt, at man har så mange kvadratmeter til rådighed inde i midtbyen. Han tror på, at det nye byggeri bliver et byggeri for alle.

- Når vi laver nye bydele som det her, så prøver vi at lave det sådan, at der er boliger til alle. Det giver jo en mangfoldighed og en afspejling af de borgere, der kommer til at bo her. Det giver liv hele døgnet, siger han.

Han tvivler heller ikke på, om der er nok mennesker til at benytte området og de nye boliger.

- Vi har gennemsnitligt en befolkningsvækst på 1000 nye borgere om året, hvis man kigger henover de sidste otte til ti år. Den her type byggeri vil rent faktisk komme til at forstærke det, siger Peter Sørensen.

I dag, fredag eftermiddag, blev første spadestik taget til det nye store byggeri i Horsens bymidte. Byggeriet rummer omtrent 500 boliger og butikker, restauranter og caféer.
I dag, fredag eftermiddag, blev første spadestik taget til det nye store byggeri i Horsens bymidte. Byggeriet rummer omtrent 500 boliger og butikker, restauranter og caféer.

Varieret og dynamisk byliv

Byggeriet er et samarbejde mellem blandt andre CASA A/S, AP Pension og Horsens Kommune, og det forventes at stå færdigt i 2020.

quote Visionen er, at vi udnytter potentialet på en af de bedste grunde i Horsens, der i forvejen er en rigtig kraftig vækstby. Vi synes, det er en selvfølge, at vi går ind og udnytter grunden bedre, end den hidtil har været.

Peter Olsson, direktør, AP Ejendomme

Og Peter Olsson, der er direktør for AP Ejendomme, har en klar vision for projektet.

- Visionen er, at vi udnytter potentialet på en af de bedste grunde i Horsens, der i forvejen er en rigtig kraftig vækstby. Vi synes, det er en selvfølge, at vi går ind og udnytter grunden bedre, end den hidtil har været, siger han og kalder det et spændende projekt på en af de bedste placeringer i en af de kraftigste voksende byer i Danmark.

Han tilføjer også - i forlængelse af borgmesterens kommentar - at byggeriet vil være for en blanding af folk, der både køber og lejer, og for unge og gamle.

- Så vi tror på, at der kommer et meget varieret og spændende dynamisk byliv hernede, siger Peter Olsson.

Mange var i dag mødt op for at overvære det første spadestik.
Mange var i dag mødt op for at overvære det første spadestik.