Brand i rækkehus: Husets beboer anholdt af politiet

Vidner så en mand sætte ild til sit eget hus fredag aften.

Opdatering:
Ifølge Horsens Folkeblad blev manden lørdag løsladt af en dommer ved retten i Kolding, da det ikke blev vurderet, at politiet har tilstrækkeligt materiale, der peger på, at manden er skyldig. Han er fortsat sigtet, men nægter sig skyldig. Anklageren kærede dommerens afgørelse til Vestre Landsret, som nu skal tage stilling i sagen.

En mand er fredag aften blevet anholdt og sigtet for at sætte ild til sit eget hus.

Det bekræfter Sydøstjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Klokken 20:24 blev det anmeldt, at der var brand i et rækkehus på Ternevej i Horsens, og kort tid efter var politiet og brandvæsnet fremme.

Betjentene og brandfolkene kunne ved selvsyn konstatere, at der var ild i tagkonstruktionen, og at ilden var ude af kontrol.

Sådan så husets tag ud, da branden var blevet slukket.
Sådan så husets tag ud, da branden var blevet slukket. Foto: presse-fotos.dk

- Vi får at vide fra vidner derude, at det formentlig er en påsat brand, så vi behandler det også som en forsætlig brandstiftelse.

- I den forbindelse har vi truffet en person derude, som er beboeren i det brændende hus, og det forlyder, at han selv skulle have antændt det. Vi har et vidne, der ser det. Så vi valgte at anholde husets beboer, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jeppe Thranum.

Den mistænkte blev iført en såkaldt sporsikringsdragt, der skal bevare de mulige fysiske beviser, der skulle være på ham og hans tøj.

Manden er nu i politiets varetægt og er sigtet for forsætlig brandstiftelse, oplyser Jeppe Thranum.

Vagtchefen kan endnu ikke sige noget om, hvordan den mistænkte ifølge vidnerne satte ild til huset.