Peter Sørensen: Folk skal ikke være bange for mig

En ærlig Silkeborg-manager taler Silkeborgs optur, om sit image, og om de hårde sider af manager-tjansen i en FMH Special

28:13

Peter Sørensen er en meget kontant og markant person, og det har givet ham et image af at være brysk og måske endda intimiderende. I et længere interview med Nick Horup, sætter den nyudnævnte manager ord på det billede, der bliver tegnet af ham.

- Jeg har ingen interesse i at være brysk, det er faktisk slet ikke et karakteristikum, jeg er specielt interesseret i. Og jeg er bestemt heller ikke interesseret i, at der er nogen, der er bange for mig. Men jeg er interesseret i, at de mennesker, som skal have med mig at gøre, respekterer det jeg siger, og det jeg gør. 

Læs også Silkeborg IF's ghaneser har fået en dansk familie

I det 28 minutter lange interview falder snakken også på den del af en fodboldtræners job, der går ud på at fortælle en spiller, at han ikke er en del af de udvalgte i startopstillingen.

- Det er da nogle gange med blandede følelser, at jeg må sige til ham, den sympatiske og hårdtarbejdende.. Til det menneske, som tidligere har været så og så god, og som har så og så mange meritter, at nu rækker det bare ikke længere til at du starter inde. 

- På den anden side er det jo name of the game, og der er jo aldrig noget personligt i, at man fortæller en spiller, at du ikke skal spille i morgen, siger Peter Sørensen. 

Læs også Silkeborg IF gør Peter Sørensen til manager

Silkeborg havde en katastrofal start på Superliga-comebacket, og Peter Sørensen fremhæver især fire spillere som grunden til, at den dårlige stime blev brudt. 

- Der blev desværre spillet en hel del kampe, inden vi fik Nicklas Helenius og Ibrahim Moro i spil. Så havde vi Robert Skov udlånt til U21-landsholdet og deres tur til Brasilien (hvor han vendte hjem med en skade, red.) og Thomas Nørgaard var skadet over en længere periode. De fire spillere er selvfølgelig af stor betydning for, at vi har fået tingene til at fungere meget bedre.

Hør meget mere om Peter Sørensens syn på sit eget image, sine bløde sider og om filosoffen Søren Kierkegaard, i det ærlige interview mellem ham og Nick Horup. Du finder det i afspilleren øverst på siden.

Vil du hellere høre interviewet som podcast, så kan det hentes HER.

Få meget mere østjysk fodbold i vores Fodbold med Horup-univers!