Silkeborg IF gør Peter Sørensen til manager

Cheftræner Peter Sørensen har forlænget sin kontrakt med Silkeborg og får samtidig titel af manager

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Peter Sørensen går fra at være cheftræner til at have titel af manager i superligaklubben Silkeborg. Han overgår samtidig til funktionæransættelse.

Det meddeler Silkeborg torsdag på klubbens hjemmeside i forbindelse med, at man har forlænget aftalen med Peter Sørensen frem til udgangen af 2019.

Med Sørensens nye rolle, hvor han får større indflydelse på sammensætningen af truppen, betyder det også, at sportschef Jesper Stüker i stedet bliver udviklingschef.

Læs også SIF-talent er tilbage om halvanden måned

Han har samtidig forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2018.

- Peter har fra første dag i klubben sat et markant, positivt aftryk i den sportslige sektor, siger Silkeborg-direktør Kent Madsen til klubbens hjemmeside om forlængelsen med træneren.

- Titlen som manager har vi valgt, fordi det reelt er det, Peter allerede er i det daglige arbejde.

Læs også SIF-træner: Vigtigt at alle er tæt på holdet

Kent Madsen forklarer også, at transferbudgettet er lille, hvorfor Peter Sørensen ikke primært skal lege købmand.

Det afholder dog ikke Peter Sørensen fra at tro på, at Silkeborg kan rykke sig markant.

- Hvis vi gør tingene rigtigt, kommer vi til at spille en større rolle i dansk klubfodbold, end vi gør i dag. Jeg siger ikke, at SIF igen vil blive i stand til at præge den absolutte top i en årrække, som det var tilfældet i 90'erne.

- Dertil er det økonomiske gab til toppen blevet for stort. Men SIF har potentiale til at kunne etablere sig som en fast del af Alka Superligaen, mener Peter Sørensen.