Ny nedtur: Randers FC dukket for sjette gang i træk

Randers FC skal nu for alvor kigge sig over skulderen for at beholde placering i Top 6, efter kronjyderne fredag aften tabte for sjette kamp i træk

Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Foto: Bo Amstrup - Scanpix

1 af 3

Et 0-2-nederlag på hjemmebane mod FC Midtjylland har næppe gjort panderynkerne mindre dybe hos Ólafur Kristjánsson.

Islændingen kunne ellers se sit hold have muligheder nok for at udfordre ulvene. Både Joni Kauko, Joel Allansson, Marvin Pourié og ikke mindst Viktor Lundberg ærgrede sig givetvis over forspildte muligheder.

Sidstnævnte blev inden pausefløjtet spillet helt fri på kanten af herningensernes straffesparksfelt, men svenskeren tøvede alt for længe og sparkede i stedet bolden direkte på Mikkel Andersen i FCM-målet.

Læs også Randers-profil: De andre hold kommer buldrende

Anderledes sikker var gæsternes Mikkel Duelund. Efter en god aktion af Gustav Wikheim på venstrekanten, hvor han satte Johnny Thomsen, blev Duelund spillet fri, og et kontrolleret spark under en udfarende Hannes Halldorsson betød pauseføring til FC Midtjylland. 

Viste køligt overblik 

Duelund var tæt på at gøre det onde ved Randers igen tyve minutter efter pausen. Men denne gang viste Halldorsson køligt overblik i én-mod-én situationen og fik pillet bolden fra gæsternes unge midtbanespiller. 

Kasper Fisker startede kampen som offensiv midtbanespiller bag Marvin Pourié i en 4-5-1 formation, og de to syntes egentlig at finde hinanden godt. 

Læs også Randers-profil: Top-6 kræver anden indstilling

Men det udmøntede sig ikke i mål og selvom Mayron George i slutningen af kampen kom ind for at tilføre ekstra kræfter oppe foran, så endte det altså med sjette nederlag i træk for Randers FC.

Offensiv firepower var der derimod i lange Paul Onuachu, der efter 90 minutter udnytter et kiks fra Mads Agesen, der faldt og så kunne nigerianeren med en sikker inderside sparke en 2-0 sejr hjem til FC Midtjylland.

Læs også Spillermøde i Randers: Vi må aldrig gå ned på indstillingen

Randers FC er dermed for alvor blevet et bytte for de jagtende hold i Superligaen - ikke mindst for næste rundes modstander, Silkeborg IF, der er i forrygende form for tiden.

Netop Silkeborg kan med en sejr over AaB søndag spille sig inden for to points afstand fra Randers FC. 

  Foto: Bo Amstrup - Scanpix