AGF-spilleren Mustapha Bundu: Min familie er stolt

Vi har mødt AGF's unge offensivspiller fra Sierra Leone, Mustapha Bundu, til en snak om drømme, livet i Smilets By og det at være langt væk fra familien

Mustapha Bundu blev i februar 20 år.

- Da jeg var 11 år, gik jeg på et Fodbold College i Sierra Leone. Allerede dengang var jeg væk hjemmefra i tre måneder ad gangen.

Folk siger, at afrikanere smiler meget, det er meget normalt. Afrikanere er glade.

Mustapha Bundu, AGF

Ordene kommer fra den smilende unge mand ved navn Mustapha Bundu.

Han er 20 år og har været fodboldspiller hos AGF siden sommeren 2016. Og det med at være væk hjemmefra har han været vant til i mange år for at forfølge drømmen om at blive professionel fodboldspiller.

- Jeg tror, at min familie er stolt. Jeg kommer fra en fodbold-familie. Min bror spiller fodbold, min far spillede fodbold og er nu træner, og min søster har også spillet, fortæller Mustapha Bundu til TV2 ØSTJYLLAND.

01:44

Video: Hør blandt andet hvad Mustapha Bundu tænker om at bo Aarhus. 

Luk video

Livet i Aarhus

Inden turen gik til AGF har Mustapha Bundu spillet fodbold i England på college-niveau. Og Smilets By passer godt til offensivspilleren, der efter søndagens præstation mod Viborg har endnu mere at smile af.

-  Folk siger, at afrikanere smiler meget. Det er meget normalt. Afrikanere er glade, lyder det fra Mustapha Bundu.

I øjeblikket bor han i et lejlighedskompleks med nogle af de andre udenlandske spillere fra AGF-truppen som de nærmeste naboer. De tilbringer en del tid sammen, men familien er der også plads til daglig kontakt med.

- Vi bruger Skype og WhatsApp. Min mor ringer næsten hver dag. Hun vil gerne vide, hvordan det går mig, siger Mustapha Bundu.

Læs også AGF snupper endnu en mand fra de kronjyske rivaler

Den unge afrikaner ser positivt på klubbens chancer for overlevelse i Superligaen, blandt andet grundet den enorme opbakning fra klubbens fans. Hans forhold til både stab og holdkammerater er i top. Om cheftræner Glen Riddersholm fortæller han:

- Han er en god træner. Meget hjælpsom og god for en ung spiller som mig. Han giver råd og fortæller, hvad du skal forbedre, og i FC Midtjylland har han jo med et dansk mesterskab bevist, at han virkelig er en toptræner, forklarer Mustapha Bundu.

Næste opgave for AGF og Mustapha Bundu er en pokalkamp torsdag aften mod FCK i Telia Parken.   

09:48

Video: Her kan du se hele interviewet med Mustapha Bundu. Interviewet er på engelsk og er ikke tekstet.

Luk video