Syv i sving: Netværk får langtidsledige i arbejde

25 virksomhedsledere i Favrskov Kommune har givet håndslag på at få flere på kanten af arbejdsmarkedet i job, og aftalen ser ud til at virke.

Ud af fjerene og af sted på arbejde.

I Favrskov Kommune har et netværk af erhvervsledere gennem de seneste fem år gjort en dyd ud af at ansætte lokale, der er på kanten af arbejdsmarkedet, og indsatsen ser ud til at nytte.

For eksempel hos maskinleverandøren Junget fra Søften, hvor de indtil videre har ansat syv medarbejdere gennem ordningen.

- Det er vigtigt for hele samfundet, og så skaffer det også nogle gode medarbejdere til Junget i en tid, hvor det kan være svært at skaffe medarbejdere, siger direktør Poul Thøgersen og forklarer uddybende, at det blot er en af måderne, virksomheden ansætter medarbejdere på.

Poul Thøgersen, direktør for Junget A/S, mener, at når man har ressourcerne til at hjælpe, er man også forpligtet til det.
Poul Thøgersen, direktør for Junget A/S, mener, at når man har ressourcerne til at hjælpe, er man også forpligtet til det.

- Jeg kan godt lide idéen om, at man hjælper andre mennesker. Dem, der har evnen og ressourcerne, de har også forpligtelsen. Det er sådan noget, jeg har lært hjemmefra, siger Poul Thøgersen.

Bedre selvværd

I produktionen hos Junget møder TV2 ØSTJYLLAND Michael Eybye, som er en af de syv, der er kommet i job gennem ordningen.

Han har kæmpet så meget med jobsøgningen, at han næsten havde opgivet at finde et job, fortæller han.

- Blandt andet jobsøgningskurser og så finder man jo ikke noget, medmindre man er heldig, og når man så aldrig fik svar tilbage på de ansøgninger, man sendte ud, blev det lidt demotiverende, og det bliver det jo ikke nemmere af, siger Michael Eybye, der mener, jobbet har givet ham bedre selvværd.

Michael Eybye nyder at være i arbejde.
Michael Eybye nyder at være i arbejde.

- Jeg har fået en følelse af, at nu bidrager jeg til et eller andet, siger Michael Eybye.

Også Habib Jack Touma, afdelingsleder hos Junget A/S, som for syv år siden kom til Danmark som flygtning fra Syrien, har fået jobbet gennem ordningen.

- Det betyder alt for mig. Jeg kommer fra et andet land med et andet sprog, og arbejdet er vigtigt for at integrere mig.

25 erhvervsledere med i netværket:

Ifølge direktøren hos Junget er medarbejderne generelt glade for, at der bliver ansat kollegaer gennem ordningen.

- Personalet i Junget er stolte over, at vi er en socialt ansvarlig virksomhed, siger Poul Thøgersen.

Se indslaget her:

Virksomheden Junget, der ligger i Søften, er en del af erhvervsnetværket Task Force Favrskov, hvor virksomhedsledere forsøger at hjælpe ledige på kanten af arbejdsmarkedet i job. Det har vist sig at være en succes for både virksomheden og for de ledige. Særligt i en tid med mangel på arbejdskraft.