Kommune træt af proppede genbrugspladser: Nu kan du blive spurgt om ID

For mange ”naboer” benytter sig af Favrskov kommunes genbrugspladser. Derfor vil medarbejderne i visse tilfælde bede om ID for at sikre, at man hører hjemme i kommunen, inden man læsser sit affald af.

Har man fået fyldt traileren med haveaffald, byggeaffald eller noget helt tredje, er det vigtigt at holde sig indenfor kommunegrænsen, når man kører på genbrugspladsen.

I Favrskov Kommune oplever de dog, at deres genbrugspladser er blevet lidt for populære blandt nabokommunernes borgere, der også benytter pladserne til at komme af med deres affald.

- Det er jo en omkostning for kommunen at komme af med, så affaldet skal jo helst være fra kommunens egne borgere, siger Jens Drivsholm, der er driftschef hos Favrskov Forsyning.

quote Vi har observeret, at mængderne stiger meget, og så kan vi se på trafikken, at folk kommer kørende ind over kommunegrænsen med deres affald.

Jens Drivsholm, driftschef, Favrskov Forsyning

Derfor vil de nu tjekke op på genbrugspladsernes brugere. Helt konkret kan medarbejderne på de enkelte pladser finde på at bede borgerne om at vise sit sundhedskort, og hvis man ikke hører hjemme i kommunen, vil man blive vist ud af pladsen.

- Det er jo kun, hvis man ikke har rent mel i posen, det er træls at blive spurgt. Indtil videre har vi kun mødt positive tilkendegivelser, når vi har bedt folk om ID, siger Jens Drivsholm.

- Jeg tror egentlig, at kommunens borgere synes, det er fedt, der lige bliver tjekket op. De vil heller ikke betale for andres affald.

Som det er med enhver regel, er der naturligvis undtagelser. Hvis man hjælper familie eller venner i kommunen med at tømme ud, må man også gerne bruge genbrugspladsen, forklarer Jens Drivsholm.

Den seneste tids problemer har fået Favrskov Forsyning til tasterne på Facebook, hvor de gør opmærksom på deres nye initiativ. 

Et generelt problem i kommunen

Lige nu baserer den ekstra kontrol sig ikke på kolde tal, der viser en stor del af ”naboer”, der bruger genbrugspladserne, men derimod en fornemmelse fra Favrskov Forsynings ansatte.

- Vi har observeret, at mængderne stiger meget, og så kan vi se på trafikken, at folk kommer kørende ind over kommunegrænsen med deres affald, forklarer Jens Drivsholm.

Af kommunens fire genbrugspladser vil Jens Drivsholm ikke pege på en plads, der er hårdere ramt end andre. Han har dog bidt mærke i, at ”Gi og Ta’”-konceptet på Hadsten genbrugsplads er populært.

- Når borgerne stiller ting frem til genbrug, vil vi jo helst, at det også bliver givet videre til andre borgere i kommunen.

Selvom man fra Favrskov Forsynings side helst ser, at man holder sig til sin egen kommune, tror de ikke, at det drejer sig om bevidst snyd.

- Man kører hen, hvor det er nemmest. Folk ved det udmærket godt, men hvis åbningstiderne lige passer bedre hos os, så er det jo det, man gør, siger driftschefen.

Indslag fra 1. september 2020: Favrskov Forsyning vil i samarbejde med frivillige og velgørende organisationer fra september teste nye løsninger, for at fremme direkte genbrug, og udvider derfor området til direkte genbrug på Hadsten genbrugsplads.
Skærmbillede 2021-04-09 kl. 19.39.45

play Borgmester skuffet over egen regering - men minister tror ikke på en motorvej som den sande lykke

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse

Vejret

Solrig lørdag vil smage af forår - lille risiko for byger

Bauhaus byggemarked

Regeringen dropper tidsbestilling og køsystemer i butikker

IMG_2919

Politikere erkender fejl: Silkeborg Kommune dropper eksplosive prisstigninger på bosteder

Østjysk Bolig

play Efter mulig svindelsag: Østjysk Boligs bestyrelse bliver afsat