Kommune modtager millionbeløb til hjemmeplejen

Pengene kommer fra Socialstyrelsen og skal bruges til kvalitetsudvikling i hjemmeplejen i Favrskov Kommune.

Der er gode nyheder til borgere i Favrskov Kommune, der benytter sig af hjemmeplejen.

Kommunen har nemlig modtaget 9,1 millioner kroner fra Socialstyrelsen, som skal medvirke til kvalitetsudvikling af hjemmeplejen i Favrskov. 

Pengene skal bruges til at etablere faste teams for medarbejderne i hjemmeplejen og hjemmesygeplejen. De faste teams skal sørge for, at borgerne oftere ser de samme ansigter, når de modtager hjemmepleje. 

- De penge kommer til at betyde, at vi nu kan organisere vores medarbejdere i faste teams omkring en gruppe borgere. Så den enkelte borger vil opleve en højere grad af kontinuitet i hverdagen, siger Rikke Randrup Skåning (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune. 

- Forhåbentlig kommer det også til at betyde, at vi kan have større fokus på rehabilitering, forebyggelse af ensomhed og en øget grad af medarbejdertrivsel, siger udvalgsformanden. 

Rikke Randrup Skåning (S) er ny formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune.
Rikke Randrup Skåning (S) er ny formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune.

Gode erfaringer i Hinnerup

I Hinnerup har man allerede gode erfaringer med team-organiseringen af medarbejdere, men nu bliver det altså bredt ud til hele kommunen, hvor 13 nye teams skal gøre hjemmeplejen bedre for den enkelte borger. 

- Der vil stadig være skift og forandringer, men vores ønske er at skabe en større kontinuitet i hverdagen. Det betyder også, at den enkelte medarbejder vil kunne udfolde sin faglighed på en anden måde, fordi man som medarbejder ved, hvem man skal besøge, siger Rikke Randrup Skåning, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune.

Der er tale om såkaldte puljemidler, som kommuner kan ansøge om hos Socialstyrelsen der udløber igen med udgangen af 2023.