Er en æra forbi? Pøt Mølle Kro lukket efter konkurs

Den historiske Pøt Mølle Kro leder efter nye forpagtere efter konkurs

Forpagterne på Pøt Mølle Kro ved Hammel er gået konkurs - og kroen er lukket på indtil videre ubestemt tid.

Det bekræfter Kim Bech Nielsen, distriktsleder på Frijsenborg og Vedelsborg land- og skovbrug, der ejer Pøt Mølle Kro, overfor tv2oj.dk.

Læs også Pøt Mølle Kro er reddet: Nye forpagtere er fundet

- Historien er desværre den, at vores forpagtere har måttet kaste håndklædet i ringen her den 7. januar. I det lys overtager vi selvfølgelig vores bygninger. Vi er i fuld gang med er at se, om vi kan finde nye forpagtere, så dem der har booket har mulighed for at få udført deres arrangementer, siger Kim Bech Nielsen til tv2oj.dk.

Nu er jagten så gået ind for at finde nye forpagtere, der kan overtage lokalerne i Pøt Mølle ved Hammel. Stedet har eksisteret i hundreder af år.

- Jeg tror, at det er meget realistisk, at vi finder nye forpagtere relativt hurtigt. Vi satser på det. Der har været restauration i mange år, og vi synes, det er indlysende, at der skal være restauration der, siger Kim Bech Nielsen.

Idyl er ikke nok

Han ærgrer sig naturligt over forpagternes konkurs.

- Det er tidens ugunst. Folk ændrer vaner. Vi ligger sindsygt godt, men det er bare ikke nok, at man ligger idyllisk. Det er sindsygt ærgerligt, men det vigtigste er at finde forpagtere, der kan drive det videre i den ånd, siger Kim Bech Nielsen.

Læs også Nytårsmad udsolgt

Pøt Mølle Kro nedbrændte i 1954, men er genopbygget i samme form, som før nedbrændingen.

Tilbage i efteråret 2014 blev der vurderet gamle møbler og antikgenstande på Pøt Mølle. Optagelserne blev senere til programmet Mit Kæreste Eje. Se en af udsendelserne her:

27:54 Luk video