Efter massive protester: Landsby slipper for opholdssted

Protesterne mod et planlagt opholdssted for adfærdsvanskelige unge har båret frugt. Favrskov Kommune har sagt nej til at opholdsstedet må åbne i Voldum.

Borgerne i Voldum er lettede. For efter ugers kamp og underskriftsindsamlinger er planerne om endnu et opholdssted for adfærdsvanskelige børn og unge i landsbyen nu blevet skrottet. 

- Det er godt for byen, at vi er blevet hørt, siger Holger Bjerregaard, der er formand for Voldum Lokalråd til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han og mere end 300 andre borgere i Voldum har skrevet under på, at de ikke ønsker endnu et opholdssted i byen. 

For meget

Der ligger allerede to andre opholdssteder i en omkreds af en kilometer fra Voldum og netop dét faktum er en af årsagerne til, at Favrskov Kommune nu har valgt at afvise planerne om endnu et opholdssted. 

- Det kommer op i en størrelsesorden, som vi ikke synes er hensigtsmæssig. Også fordi, der i den samme lille landsby i forvejen er to opholdssteder for nogenlunde samme målgruppe, siger Hans Minor Vedel, der er direktør for Teknik og Miljø i Favrskov Kommune.

- En anden årsag til det er selve beliggenheden lige ved siden af kirken, hvor der er krav om fred og også forholdsvis tæt på andre institutioner i lokalsamfundet, forklarer han.

Stadig klagemulighed

Det var opholdsstedet Kanonen, der gerne ville have åbnet et sted med plads til syv adfærdsvanskelige børn og unge i landsbyens gamle lægehus, der ligger centralt i Voldum. TV2 ØSTJYLLAND har søndag forsøgt at få en kommentar fra Kanonens direktør Trine Pfeiffer, men uden held. 

Det er fortsat muligt for Kanonen at klage over kommunens beslutning og borgerne i Voldum kan derfor endnu ikke vide sig helt sikre. 

- Men hvis de klager, så må vi tage den derfra, lyder det fra Holger Bjerregaard fra Voldum Lokalråd. 

i oprør. Planer om at oprette et opholdssted for syv adfærdsvanskelige børn og unge midt i byen har mødt stor modstand. Over 300 har skrevet under på, at de er imod planerne.

Coronatest Region Midt 20.08.2020

Corona-opdatering: 1603 nye smittede med coronavirus

efterlysning_roveri_randers (1)

15-årig overfaldet: Nu efterlyser politiet mistænkt for røveri

Retten i Aarhus

26-årig fængslet for overfald på svenskere foran legeland

blæst blæsevejr gråvejr

Endnu en gråvejrdag i vente - men det bliver mildere

smartphone telefon mobiltelefon

30-årig anholdt i sag om omfattende svindel mod ældre

Anika kan endelig få sin behandling - verdens dyreste behandling

Målet er nået: Anika kan få verdens dyreste behandling