Der knokles for at få Vingegaard til Østjylland

Jonas Vingegaard til start i Østjylland om kort tid? Det er ikke så urealistisk, og der arbejdes lige nu hårdt på at få det til at lykkes.

- Det er sådan noget, man kan drømme om.

Og det er netop det, Anders G. Christensen gør i sin stue, når han planlægger genoplivningen af det traditionsrige gadecykelløb Hadsten Gade Grand Prix.

Den 11. august er det nemlig tilbage efter to års pause, og Anders G. Christensen, der er formand for Hadsten Sport, Event og Kultur, håber at kunne præsentere de bedste cykelryttere til løbet.

Og hvem bedre end Jonas Vingegaard, der lige nu ligger lunt i svinget til at kunne sikre sig Tour de France-sejren i sin bare anden deltagelse i løbet?

Men det er ikke ligetil at få et så stort navn til Hadsten. Heller ikke selvom han er dansk.

- Det kræver noget økonomi, og at planlægningen passer ind i Jonas Vingegaards program. Der er rigtig mange ting, der skal gå op i en højere enhed, siger Anders G. Christensen.

Men står Jonas Vingegaard øverst på jeres ønskeseddel til jeres gade-grandprix?

- Vi har tradition for at præsentere nogle af de bedste danske cykelryttere, og det vil vi selvfølgelig også arbejde på i år, lyder politikersvaret fra Anders G. Christensen, der også er regionsrådsmedlem i Region Midtjylland.

Den gule trøje på den lille bakke

Hvis det lykkes at kapre tid i Jonas Vingegaards kalender, vil det ikke være første gang, at en Tour de France-vinder stiller til start i det østjyske gadeløb.

I 2003 stillede eksempelvis Lance Armstrong, der havde vundet verdens største etapeløb fire år i træk, og hvis dopingsnyd dengang endnu ikke var opdaget, op til start og kørte løbet.

Lance Armstrong var på toppen af sin karriere, da han kom til Hadsten og kørte gadeløb.
Lance Armstrong var på toppen af sin karriere, da han kom til Hadsten og kørte gadeløb. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Også britiske Chris Froome har deltaget kort tid efter en sejr i Tour de France.

Danske Michael Mørkøv, der efter sygdom og en misset tidsgrænse måtte udgå af årets Tour de France, er allerede sikret. Men det helt store mål er altså fænomenet Jonas Vingegaard.

- Vi har altid lov til at drømme og håbe, men det er mange ting, der skal falde på plads, før det kan lykkes, understreger Anders G. Christensen igen.

Flere danske continental-hold, der kører på et niveau eller to under de bedste, har også meldt deres ankomst til Hadsten Gade Grand Prix.