Vild Randers-sejr

Kronjyderne videre i Champions League

Arkivfoto.

De danske mestre fra Randers HK leverede mod alle odds et fantastisk comeback, da holdet hjemme vandt 29-20 over Hypo Niederösterreich og nærmest sensationelt gik videre i Champions League.

For Randers var det årets vigtigste kamp, da det endnu ikke er lykkedes klubben at gå videre fra gruppespillet.

Dermed var Randers presset, da holdet var tvunget til at vinde med mindst otte mål for at være sikre på at gå videre fra gruppespillet.

Randers havde i forvejen udset sig kontraspillet som værende et nødvendigt element for videre avancement, og holdet satte ikke mange fødder forkert på banen i løbet af kampen.

Udvisning gav pusterum

Efter en jævnbyrdig start gav en tominutters udvisning til udeholdet Randers et pusterum og tid til at komme foran 10-8 i første halveg.

Begge hold fik hver to udvisninger, men det var danskerne, der forvaltede overtalssituationerne bedst.

Udeholdets Alexandra Nascimento havde store problemer over for den storspillende Randers-profil Siraba Dembele, der var med til at sørge for, at første halveg udviklede sig præcis, som Randers ønskede.

Dermed sluttede første halveg i Randers favør, da holdet kunne gå til pause med en føring på 15-9.

Østrigere gik i stå

Det var også østjyderne, der startede anden halveg bedst med to scoringer. Herefter gik østrigerne fuldstændig i stå, og danskerne udbyggede hurtigt føringen.

Med knap 10 minutter igen genfandt østrigerne kampgejsten, men to vigtige redninger i Randers' mål cementerede danskernes føring og trods flere fejl fra dommerne, vandt Randers kampen på overlegen vis.

Den anden kamp i puljen mellem Oltchim Valcea og tyske Buxtehuder SV spilles senere søndag aften. Rumænerne indtager førstepladsen og er allerede sikre på avancement.

Randers HK-Hypo Niederöst. 29-20 (15-9)

Randers HK: Camilla Dalby 8, Ulrika Ågren 7, Siraba Dembele 5, Sabina Jacobsen 4, Gitte Andersen 3, Macarena Aguilar 2

Diskvalifikation: Sabina Jacobsen, Randers HK

Udvisninger: Randers HK 5, Hypo Niederöst. 3

Tilskuere: 1.700