Se yderst sjælden fødsel: Regnskoven i ekstase

I 20 år har Randers Regnskov kæmpet for at øge deres bestand af margay-katte og i aftes lykkedes det endelig

02:06

Kattearten margay er listet som en ’næsten truet’ dyreart, og det er ikke en art, der er nem at få til at parre sig på kommando.

Faktisk har det taget Randers Regnskov 20 år, men nu er det lykkedes, og i aftes blev der født en killing.

Det til stor, ja nærmest enorm, glæde hos Randers Regnskov og dyrepasser Maria Arentsen som til daglig har med margay-kattene at gøre og har haft det i cirka 11 år. 

Læs også Cirkus-elefanter græsser ved Gudenåen i Randers

- Det er kæmpe- kæmpestort. Det er noget, vi har ventet på i 20 år. Det kan simpelthen ikke blive større – vi har ventet og ventet, siger Maria Arentsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Og bare lige, hvis man skulle være i tvivl om, hvor stort det er for dyrepasserne, så uddyber Maria.

Læs også Sjældent syn: Giftslange har lagt 14 æg

- Nogle af de andre dyrepassere sagde ’hvis i jubler så stort, hvordan jubler i så ikke til jeres eget barns fødsel?’, men jeg tror ikke engang vi jubler så stort der, for det er så kæmpestort. Der er ingen i Danmark, der har gjort det før – det er altså helt fantastisk, siger Maria Arentsen. 

En af grundene til den voldsomme jubel er også, at det ikke ligefrem er nogen nem opgave at matche to margay-katte. Det skal foregå lige præcis når hunnen er i løbetid, og det kan være meget svært at vide, når man ikke, som hannen, kan lugte det. 

Læs også Tigerpyton får 20 påske-æg: Nu skal slidt mor på 'lækker' kur

- Det er så svært at sætte dem sammen på det rigtige tidspunkt. De kan så let nærmest slå hinanden ihjel, når man skal sætte dem sammen, så vi har været heldige at sætte dem sammen på det rigtige tidspunkt, siger Maria Arentsen.

Hør mere fra den begejstrede dyrepasser og se video fra fødslen øverst i artiklen.