Cirkus-elefanter græsser ved Gudenåen i Randers

Tre elefanter fra det turnerende Cirkus Arena kom i dag på udflugt som en del af et lille vildtplejeprojekt

Du så rigtigt, hvis du tirsdag formiddag observerede tre fuldvoksne elefanter græsse langs Gudenåen i Randers. Det var tre cirkus-elefanter fra Cirkus Arena, der fik den - for dyrene selv - udsøgte opgave at spise det græs, der trængte til at blive spist langs åen.

- Det var helt naturligt for os at tilbyde cirkussets dyr at komme herover og græsse. At det så blev elefanter var helt tilfældigt. Der er normalt dyrehold i de to indhegninger, hvor elefanterne går, men de er ikke kommet på endnu, så græsset trængte til at blive spist, siger naturplejekonsulent hos Randers Kommune, Trine Holm Christensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Selvfølgelig skal vi ikke bare slippe dem løs i hele Danmark, men i store indhegninger over lang tid, hvor forskere kan følge med

Ole Bach, Randers Regnskov

Det er Trine Christensen, der har taget kontakt til cirkusset for at låne de store dyr, og så har Randers Regnskov været behjælpelig med gode råd.

- I indhegningerne er det køer, der plejer at græsse, men her er en del uønsket trævækst, som de ikke kan fjerne, men det kan elefanterne. Randers Regnskov har i mange år arbejdet med ideen om at bruge elefanter til naturpleje i Danmark, så vi er glade for her lille eksperiment, siger kurator hos regnskoven, Ole Bach.

De store elefanter så ud til at nyde deres lille udflugt, hvor de fik rig mulighed for at slå sig løs i træerne langs Gudenåen. 
De store elefanter så ud til at nyde deres lille udflugt, hvor de fik rig mulighed for at slå sig løs i træerne langs Gudenåen. 

Ifølge ham er Danmark faktisk skabt med elefanter, og det er kun siden den seneste istid, at der ikke har levet elefanter frit i naturen herhjemme.

- Vi mangler dem i naturen til at fjerne vegetation som store træer. Selvfølgelig skal vi ikke bare slippe dem løs i hele Danmark, men i store indhegninger over lang tid, hvor forskere kan følge med, siger Ole Bach.   

Under græsningen blev de tre elefanter passet op af en dyrepasser fra Cirkus Arena.  

Ikke langt fra elefanternes lille oase kom Randers' ikoniske krukke for nylig på plads igen efter to års fravær. 
Hans Jørgen Haysen

Kvinde sendte materiale til AGF og fældede Haysen

Malling kirke

play Nu er dræbte Freyja bisat

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Retten i Randers uddeler bøde på 19 millioner kroner

image5

En person fundet død i villakvarter i Silkeborg

Billede 23.02.2021 kl. 18.12

Nyt håb for Sandra: Kan måske blive i Danmark alligevel

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retssagen