V-profil tvivler på politiets arbejdsforhold i Gellerup

Lene Horsbøl (V) tvivler på, at politiet har de fornødne ressourcer til at løse opgaven i Gellerup

En patrulje fra Østjyllands Politis lokalstation i det vestlige Aarhus fik selskab af op mod 150 unge, da de mandag aften kl. 21.30 anholdt to personer på 21 og 25 år for at have talt grimt til betjentene. Forinden var de blevet stoppet for en trafikforseelse.

Og at der troppede 150 unge op for at bevidne, og i nogle tilfælde genere, politiets arbejde bekymrer Lene Horsbøl, der er Social- og beskæftigelsesordfører for Venstre i Aarhus Kommune.

Læs også 150 unge skabte uro i Gellerup: Flere kastede sten mod politiet

- Jeg synes, der før har været episoder i Gellerup, hvor vi bliver sent orienteret i socialudvalget. Der er noget galt, hvis der kan samles 150 mennesker om én anholdelse. I et andet kvarter havde man været glad for at én var anholdt for hasarderet kørsel. Der er et holdningsproblem til politiets arbejde, hvis der er 150 mennesker, der protesterer over det, siger Lene Horsbøl til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun vil derfor have en redegørelse fra Østjyllands Politi og Socialforvaltningen på det kommende møde i Socialudvalget i Aarhus Kommune, som Lene Horsbøl er medlem af. 

Læs også Fuld mand svinede politiet til og blev anholdt med kniv

- Det er meget lang tid siden, at vi har hørt om Gellerup i Socialudvalget. Jeg kunne godt tænke mig at blive klogere på, hvor tit der skal forstærkning til for at foretage en almindelig anholdelse, siger hun.

I det hele taget føler Lene Horsbøl sig ikke overbevist om, at politiet har ordentlige forhold at passe deres arbejde under, når de færdes i Gellerup.

- Jeg er langtfra sikker på, at politiet har de arbejdsforhold, de skal have, i Gellerup, siger Lene Horsbøl.