Travl rundtur i kommunen

Få et overblik over hvor du kan se majestæten

Det bliver et særdeles travlt program, der venter Dronning Margrethe og Prins Henrik, når de i dag besøger Skanderborg Kommune.

Og det blievr en dag med noget for en hver smag. Regentparret skal opleve alt fra arkæologiske udgravninger til, som det første på programmet, at se nærmere på en af verdens førende leverandører til gas- og spildevandsforsyninger, AVK, som har hovedsæde i Galten.

For at nå ud i alle hjørner af kommunen deler parret sig efter frokosten.

Oplever kommunen hver for sig

Dronningen besøger alene Skanderborg Museum for at inspicere de seneste fund fra sommerens udgravning i Alken. Imens den arkæologi-interesserede dronning ser nærmere på resterne af de døde krigere fra Mossø.

Prins Henrik indvier derefter landets største daginstitution med plads til 250 børn i Hørning, og dronningen sætter i stedet kursen mod landets største bosted for udviklingshæmmede, Sølund.

Prins Henrik kører til kultur-og aktivitetscentret Vestermølle for at klippe endnu en rød snor og markere, at det er lykkedes at rejse 35 millioner kroner, til en gennemgribende renovering af den gamle møllegård, gennem firvilligt arbejde.

Mødes igen til fest i bøgeskoven

Ved anløbsbroen på Vestermølle mødes regentparret for at krydse Skanderborg Sø med turbåden M/S Dagmar. På den modsatte side af søen bliver regentparret introduceret for endnu en af kommunens stoltheder, Kulturhuset, som er skabt af lokale ildsjæle og som bliver drevet af flere hundrede frivillige fra lokalområdet.

Efter besøget i Skanderborg venter dagens sidste og måske mest usædvanlige oplevelse for et regentpar i Skanderborgs Dyrehave. Her tager formanden for Danmarks Smukkeste Festival Claus Visbye imod dronningen og prinsen på Bøgescenen.

Regentparret ankommer til Galten klokken 12.30 og forlader Skanderborg klokken 17.10 for at nå tilbage til Marselisborg Slot og nette sig inden middagen, som alle medlemmerne af byrådet er inviteret til senere på aftenen.

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

coronatest podning corona covid-19 visir

Smittetrykket stiger i Favrskov: Nu indføres flere restriktioner

Coronatest Region Midt 20.08.2020

Corona-opdatering: 1603 nye smittede med coronavirus

Retten i Aarhus

26-årig fængslet for overfald på svenskere foran legeland

Hornslet Skole pavillon

By med vokseværk får ny skole: Her skal den ligge

blæst blæsevejr gråvejr

Endnu en gråvejrdag i vente - men det bliver mildere