Til julefrokost i A-kassen: Det giver en positiv dialog

Det behøver ikke altid at være kedeligt at gå til møde i A-kassen

02:12

En uformel sammenkomst i A-Kassen giver en bedre dialog mellem ledige og A-Kassen på et senere tidspunkt.

Der behøver ikke kun at stå dagpengeregler, jobsøgning og kontrol på programmet, når A-kassen henvender sig til ledige medlemmer.

Læs også Borgere frygter for træerne på allé: De er vejens DNA

I går stod der nemlig lun leverpostej, sild og pakkeleg på menuen.

Afslag på afslag kan godt være tungt at bære selv.

Poul Eriksen-Jensen, teamleder, CA Karrierepartner og A-Kasse

Her var 40 højtuddannede ledige samlet for at spise sammen - inviteret af A-kassen. Og da der i kalenderen står december, stod der naturligvis traditionel julefrokost på menuen. 

- Afslag på afslag kan godt være tungt at bære selv. Her kan de tage noget anerkendelse med hjem, der gør, at de kan klare perioden, til de finder det næste job, siger Poul Eriksen-Jensen, der er teamleder i CA Karrierepartner og A-Kasse i Aarhus.

Kemi over julefrokosten

Selv om dagen var ment som et hyggeligt arrangement, gemte der sig også et lille håb om et job i stedet for de evige afslag.

Ledige i Aarhus var i går til julefrokost i deres A-Kasse.

- Det med at finde job via sit netværk, kan være lidt tilfældigt. Og man ved ikke, hvornår det er, at den der kemi lige opstår, siger Mette Silkjær, der er fra Aarhus.

Det er femte gang, at A-Kassen inviterer. Her er erfaringen, at en enkel og uformel invitation kaster en uformel tone af sig. Og det giver en mere positiv og afslappet dialog mellem de ledige og A-Kassen på et senere tidspunkt.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om julefrokosten for ledige.