Studerende i bolignød

Hundredevis af studerende uden bolig

Studerende, der bor i telt i ugerne efter studiestart, er ikke et særsyn i Aarhus. For nogle kan det blive løsningen igen i år.

I flere af de store byer i Danmark er ventelisten til et kollegieværelse eller ungdomsbolig nemlig længere end vanligt forud for studiestarten om få dage. Det viser en rundspørge hos flere kollegiekontorer foretaget af Berlingske Research.

I landets næststørste by fortæller Diana Jørgensen, administrationschef for Kollegiekontoret i Aarhus, at cirka 400 personer kommer til at mangle en ungdomsbolig inden 1. september, oplyser stiften.dk

De har søgt for sent og kan dermed ikke regne med den boliggaranti, som byen giver til alle førsteårsstuderende. Forventningen er dog, at samtlige 400 kan blive tilbudt en ungdomsbolig i november.

8.500 unge ligger desuden på en ikke-akut venteliste i Aarhus.

Ny rekord

Hos Centralindstillingsudvalget (CIU), der administrerer de københavnske kollegier, er 1.127 i skrivende stund på akut venteliste.

- Det er ny rekord. I forhold til sidste år ved samme tid - blot få dage før studiestart - havde vi cirka 800 på venteliste. Så det er en stigning på cirka 40 procent«, siger Lasse Harder, udlejningschef i CIU, til Berlingske Nyhedsbureau.