Startskuddet til et nyt Gellerup

I dag markeres åbningen af helhedsplan Gellerup

01:24

1 af 2

I dag kl.12.30 blev første spadestik til rydningen af et større område, mellem Gudrunsvej i Gellerup og Tingvejen, taget. Rydningen er symbolsk, fordi den markerer begyndelsen på den helhedsplan, som skal omdanne Gellerup.

Borgmester, Jacob Bundsgaard (S) og Rådmand Bünyamin Simsek (V) var blandt gæsterne i Gellerup, modsat Gellerupparkens repræsentanter, der i protest valgte at blive væk fra den officielle markering.

- Jeg er selvfølgelig træt af, at alle beboerne ikke er med. Men når man laver store forandringer, så giver det også engang imellem modstand, og jeg håber, vi kan finde en god løsning på det her -sammen med beboerne, siger borgmester Jacob Bundsgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Beboerne protesterer mod bredden på forlængelsen af Tinesvej bag Gudrunsvej nr. 68-76. Vejen bliver 18 meter bred, da den skal rumme to vejspor, en midterrabat, cykelstier og fortov, og kommer, ifølge Gellerupparkens Afdelingsformand Helle Hansen, til at række mange meter længere ind over et grønt areal end aftalt ved gentagne opmålinger.

- Jeg håber, at vi kan finde en løsning, som alle er tilfredse med, men vejene skal nu engang have den bredde, så bilerne kan køre på dem, siger Jacob Bundsgaard.

Se hele live-interviewet med borgmesteren i klippet ovenfor.