Skulptur-priser uddelt i Aarhus

Danske kunstnerduo vinder Sculpture by the Sea Aarhus 2015 Prisen

Back to Nature. Foto: Sculpture by the Sea

Pernille Bøggild og Lisbeth Bank, som står bag værket Back to Nature, der netop nu er udstillet til Sculpture by the Sea i Aarhus, blev onsdag hædret.

Duoen modtog prisen Sculpture by the Sea 2015 og en check på 50.000 kroner for deres værk Back to Nature.

Værket blev udvalgt af en kunstfaglig jury bestående af Ph.D og museumsinspektør, Kamma Overgaard Hansen, Museumsdirektør på Kunsten i Aalborg, Gitte Ørskou og billedkunstner Søren Taaning.

Se: Donerer skulptur til Aarhus

Juryens begrundelse lyder:

- Back to Nature er et værk, der meget effektivt udnytter det transparente som et formmæssigt greb, der gør det muligt for os at se alle værkets små ting i en ny indramning. En indramning, som kan virke både 'unaturlig' og brutal dér i skovens dybe stille ro - men som samtidig forlener både gæslinger og Barbiestøvler med en egen forfinet poesi. Derfor forestiller vi os i juryen, at publikum deler vores oplevelse af et værk, som bliver hos én længe efter, at man har set det.

Publikums Favorit og prisen på 25.000 kroner gik til den australske kunstner Lucy Humphrey, som står bag værket Horizon, mens Børnenes Favorit og prisen på 25.000 kroner gik til den danske arkitektduo Gjøde og Povlsgaard, som står bag værket Den Uendelige Bro.

Sculpture by the Sea er en gratis udstilling, som strækker sig fra Tangkrogen i Aarhus og ud til Ballehage Strand. Udstillingen har været i snart en måned, og på søndag er det sidste dag, at østjyderne kan nyde den.