Skraldemænd trodser bod

Renovationsfirma nægter at trække to skriftlige advarsler til langtidssygemeldte skraldemænd tilbage. Derfor fortsætte de ansatte deres strejke.

23 strejkende skraldemænd i Århus besluttede fredag morgen at trodse Arbejdsretten og fortsætte deres ugelange strejke, der har ramt dagrenovationen i en tredjedel af byen.

Det skyldtes en melding fra deres arbejdsgiver HCS Transport og Spedition om, at det Glostrup-baserede firma fortsat nægter at trække skriftlige advarsler til to langtidssygemeldte skraldemænd tilbage, oplyser skraldemændenes talsmand, Jan Dino, til Ritzau.

- Hvis advarslerne trækkes tilbage, så kører skraldemændene ud igen, siger talsmanden. HCS er det ene af i alt tre private firmaer, der udfører dagrenovation for kommunen. Ifølge Jan Dino er der ikke lige nu optræk til sympatistrejker blandt kollegerne i de to andre firmaer.

De strejkende skraldemænd får nu en bod på 65 kroner for hver time, de strejker. Og skraldemændene måtte lige vende den økonomiske situation, før de vedtog at fortsætte strejken.

- Mødet tog lidt ekstra tid i dag, siger talsmanden.

Skraldemændene siger, at advarslerne er urimelige, fordi der er tale om to kolleger, som har arbejdsskader. HCS har i Arbejdsretten beskyldt skraldemændene for at køre en overenskomststridig, maskeret aktion for lønforhøjelse med falske sygemeldinger som kampmiddel.

HCS har overtaget de ansatte fra det tidligere kommunale renovationsselskab, MiljøTeam Århus, under betingelser om lavere løn efter udløbet af skraldemændenes gamle overenskomst.

Skraldemændene stod for en langtrukken skraldestrejke i Århus i 1995 til 1996. /ritzau/