Skoleklasse arrangerer demonstration for udviste Seva

Klassekammerater til Vsevolod 'Seva' Balyka, der er blevet sendt tilbage til Ukraine, var fredag på gaden i Randers for at demonstrere

60 personer var fredag mødt op til demonstration i Randers. De ønsker, at ukrainske Vsevolod 'Seva' Balyka får lov til at blive i Danmark sammen med sin familie.

1 af 6

En skoleklasse på Randers Statsskole har fredag kaldt til demonstration i Randers.

Det har de, fordi deres klassekammerat Vsevolod Balyka, også kendt som Seva, sammen med sin familie tidligere i år blev sendt tilbage til Ukraine, da de ikke overholdt flygtningereglerne.

Læs også Nu er Seva rejst hjem: Ved ikke hvor vi skal tage hen

Men det er klassekammeraterne fra det kronjyske gymnasium altså ikke tilfredse med.

Jeg håber, at vi også får andre til at se på problemet.

Therese Mygind Hagens, gymnasieelev

De var derfor fredag samlet til en gåtur gennem Randers for at vise deres utilfredshed med beslutningen.

- Vi har valgt at arrangere det for at få opmærksomhed omkring Sevas familie og for at få opmærksomhed på de uretfærdigheder, som familien har været igennem. At få en uge til at pakke sine ting og forlade Danmark, det kan man ikke gøre, siger Therese Mygind Hagens, der er en af Sevas klassekammerater. 

Støtte op om protest

Flere af klassekammeraterne fortalte umiddelbart inden demonstrationen, at de håbede, at mange havde lyst til at støtte op om deres protest.

- Jeg håber på stor opbakning, både fra familie og venner, der kender Sevas, og så har vi politikerne. Så jeg håber, at vi også får andre til at se på problemet, siger Therese Mygind Hagens til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

60 personer var fredag mødt op til demonstration i Randers.

Demonstrationen er fredag eftermiddag i fuld gang i Randers, hvor omkring 60 mennesker er mødt op. En af dem er Harald Bertelsen, hvis barnebarn har gået i klasse med Seva.

- Jeg synes, at loven er for skrap. Jeg synes godt, at der kunne være en mulighed for, at han kunne få lov til at vende tilbage til det, som han var så glad for, siger Harald Bertelsen. 

02:20

VIDEO: TV 2 | ØSTJYLLAND mødte Seva i Randers kort tid før, han rejste tilbage til Ukraine.

Luk video

Det er dog langt fra sikkert, at dagens demonstration gør en forskel. Alle regler har nemlig været fuldt til punkt og prikke i sagen. Men det får ikke klassekammeraterne til at give op.

- Vi kan ikke sende en familie hjem og give dem en uge til at rejse tilbage. Vi kan ikke give dem en uge til at pakke deres ting og sige farvel til venner og kærester, og hvad de nu har her. Det kan man bare ikke, så må der laves noget om, siger Therese Mygind Hagens.

00:27

VIDEO: Sådan så det ud i Randers, da der fredag blev gjort klar til demonstration.

Luk video