Skat jagter de store fradrag

Midtjysk indsats gøres landsdækkende

En målrettet indsats i Region Midtjylland efter personer med usædvanligt store skattefradrag skæpper godt i skattevæsenets kasse. Det er specielt udenlandske arbejdere, der må til lommerne, fordi de har udnyttet rejsereglerne for kost og logi.

- Vores foreløbige tal viser, at vi har rundet de 65 millioner kr i regulering, siger Jens Buch, projektleder  i Skat Midtjylland til DR P4 Østjylland. Han regner med nå op 75 millioner kroner ekstra i kassen alene for 2009 på baggrund af den ekstraordinære kontrol.

Det er jo regler, der kan bruges af folk, der har så langt mellem et midlertidigt arbejdssted og deres sædvanlige bopæl, at de ikke kan nå hjem og overnatte. Og det vil jo oftest være udenlandsk arbejdskraft. Det er dem, vi ser allerflest af her. Altså folk, der f.eks. kommer fra Østeuropa for at arbejde midlertidigt her, forklarer Jens Buch.

For den enkelte person kan det meget let løbe op omkring 200.000 kr, siger Jens Buch. Og det giver en nettogevinst for skatteyderen på omkring 65.000 kr. 

Med erfaringerne fra Region Midtjylland bliver projekt Lønmodtager Store Fradrag fra denne måned udbredt til hele landet.