Skarp kritik af FOA-formand

Stem nej. Sådan lyder opfordringen fra den lokale FOA-formand i Århus, Kirsten Normann Andersen, til sine medlemmer.

Kirsten Normann Andersen anbefaler FOAs medlemmer at stemme nej.

Lønstigningen på 13,4 over tre år var for beskeden, mener den århusianske FOA-formand Kirsten Normann Andersen, der også forudser et landsdækkende nej ved urafstemningen 6. juni.

Konkret vil FOA-medlemmer i regionerne i flere tilfælde få op mod 600 kroner mindre om måneden end deres kommunalt ansatte kolleger, vurderer Kirsten Normann Andersen. Samtidig rejser hun skarp kritik af FOA-formand Dennis Kristensen.

FOA-formanden lagde sig tidligt i forløbet ud med mange i fagbevægelsen, da han forlod forhandlingsfællesskabet KTO - og nu har han haft lidt for travlt med at klinke skårene og vise, at han kan indgå forlig, vurderer hun.

Fredag var hovedbestyrelsen indkaldt, men ellers har Dennis Kristensen i flere tilfælde under forløbet handlet for selvstændigt, lyder kritikken.

- Dennis er som person ikke speciel social. Ofte får han sat sine egne idéer i spil, inden vi får en grundig diskussion af, hvad vi vil. Jeg er nok særlig ærgerlig over, at vi laver forlig på nuværende tidspunkt, fordi der har været tillidsmandsstævner, hvor beskeden har været, at et forlig så ringe, som det vi nu har indgået, ingen gang havde på jord, siger Kirsten Normann Andersen til Ritzau.